Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Barceloni

Oglasio se Luis Enrique: Njegova strana priče oko situacije s Messijem

Posljednjih dana bilo je vrlo burno u Barceloni zbog navodnog sukoba trenera i najveće zvijezde kluba…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dramatično je počela 2015. u Barceloni. Messi i Neymar vratili su se odmora dan prije utakmice u San Sebastianu pa završili na klupi, Barca je poražena od Real Sociedada, a nakon toga je izbio sukob Luisa Enriquea i Lea Messija. Nakon toga Argentinac je gastroenteritisom opravdao nedolaskom na trening, a trener je to morao prihvatiti kao legalnu ispričnicu.

U međuvremenu je otkaz dobio sportski direktor Andoni Zubizarreta s kojim je otišao i nedavno umirovljeni Carles Puyol. Prije toga je stigla potvrda o zabrani transfera i nakon svega nabrojanog Camp Nouu je proključao poput vulkana.

Danas (srijeda) se Messi pojavio na treningu pola sata prije, a konferenciju za medije održao je Luis Enrique koji proživljava teške trenutke na klupi katalonske momčadi.

Najavio je skorašnje kup okršaje, ali sve je zanimalo samo jedno – odnos s Leom Messijem.

''Sa svim igračima imam isti odnos od početka sezone. Messi je propustio trening zbog gastroenteritisa i to je realnost'', rekao je Enrique i nastavio:

''Vijek trenera ovisi o rezultatu. Imam potporu kluba i igrača. U to ne sumnjam i nastavljam profesionalno obavljati moj posao. Nikakvih žaljenja nemam u vezi osobnog odnosa s bilo kojim igračem..''

'Nisam dobio ultimatum'

Prema pisanju najupućenijih španjolskih dnevnika, poput Marce, Asa ili El Mundo Deportiva, Messi je postavio ultimatum klupskim čelnicima "ili on ili ja". Španjolski mediji tvrde da će, bude li doista doveden u takvu situaciju, predsjednik Barcelone Josep Bartomeu imati lagan posao i riješiti se Enriquea.

''Nastavit ćemo razgovor, ali ne želim komentirati o čemu. Nikakav ultimatum nisam primio, znam samo da vodim momčad protiv Elchea u Kupu pun samopouzdanja i motivacije. Fokusiram se na ono na što mogu utjecati, a vi me pitate dosta toga što je izvan toga i ne želim se uvući u to.''

''Odlazak Zubija je tužna vijest. Ne samo zato što me on doveo nego jer smo uvijek lijepo surađivali. Da, na neki način to slabi i moju poziciju'', rekao je trener Barcelone.

Za srijedu je na Nou Campu najavljeno i medijsko obraćanje predsjednika Bertomeua, a nema sumnje da će svoju stranu priče uskoro iznijeti i Messi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider