Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"neka nam se rugaju"

Dinamova skupština: "Čestitamo Rijeci! No oni će nama kada osvojimo naslov"

"Mogu nam se svi rugati za Ligu prvaka. Neka dođu drugi do nje ako misle da je lako"

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svečanoj loži stadiona Maksimir održana je redovita Skupština GNK Dinamo na kojoj je bilo 58 od 80 članova koja je trajala tek nešto više od pola sata.

Direktor Tomislav Svetina je istaknuo kako je Dinamo izvršio sve obveze prema zaposlenicima i državi, platio više od 20 milijuna poreza, a uspio je vratiti i kredit od 18,5 milijuna eura.

Planirani prihod za 2017. godinu je 227.900.000 kuna, a toliko iznose i planirani rashodi kluba.

"Plan je formiran kroz ulaznice, sponzorstva, prava emitiranja, komercijalne prihode, UEFA-ine nagrade, prodaju igrača te ostalo. Ovi prihodi već su ostvareni i to je temeljeno na nekim događajima iz prethodnog perioda," rekao je direktor Svetina dodavši kako najveći rashodi idu na plaće igrača koje su bitno smanjene.

"Prošle godine smo plaće smanjili za gotovo pet milijuna eura. Napravili smo veliki iskorak, vratili smo kredit od 18,5 milijuna eura," rekao je Svetina istaknuvši kako je Dinamo osvojio dvostruku krunu, te pet od šest naslova u mlađim uzrastima.

"Dinamo je osvojio duplu krunu, u mlađim kategorijama osvojili smo pet od mogućih šest naslova, dali smo velik broj reprezentativaca koji su išli na EURO, nakon toga smo krenuli u kvalifikacije za Ligu prvaka gdje smo završili plasmanom u grupnu fazu i tako ostvarili svoj cilj," kazao je Svetina dodavši:

"Nastupi u tom natjecanju nisu bili uspješni kao prošle godine kad smo se borili do zadnjeg kola za proljeće u Europi. Što zbog smjene generacija, a što zbog smjene trenera ove godine nismo napravili taj iskorak i to nas ne veseli. Mogu obećati da će iduće godine biti drugačije i bolje."

Svetina se osvrnuo i na Dinamov nastup u Ligi prvaka koji je završio sa šest poraza i razlikom pogodaka 0-15.

"Mogu se svi rugati Ligi prvaka, ali teško je doći do nje. Neka dođu drugi do Lige prvaka ako misle da je lako. Prvi preduvjet je biti prvak Hrvatske, a što znači igrati u grupnoj fazi europskog natjecanja znaju samo uz nas Hajduk koji je igrao prije 5-6 godina i Rijeka koja je igrala dva puta. Mi smo protiv Juventusa i Lyona igrali s igračima koji su tek navršili 18 godina. Tu su Benković, Ćorić, Knežević, Gojak, Moro koji je 1998., čak i neki mlađi. To je snaga koja garantira," rekao je Svetina.

Direktor "Modrih" je kratko prokomentirao i trenutačno stanje u prvenstvu gdje Dinamo drži drugo mjesto sa šest bodova manje od vodeće Rijeke.

"U ovoj smo sezoni afirmirali niz mladih igrača. Naravno, sve nas muči drugo mjesto na tablici, nismo navikli na to, ali dođe i takva situacija. Mora nas to sve mobilizirati, kako Skupštinu, Izvršni i Nadzorni odbor, Upravu, tako posebno igrače na terenu. Moraju ući u proljeće galvanizirani, a kao što ćemo mi čestitati Rijeci na jesenskom naslovu vjerujem da će Rijeka nama u svibnju čestitati 12. naslov u nizu. Mislim da je pobjeda u subotu protiv Hajduka dala svima vjetar u leđa, a Soudani nam je dao prekrasan poklon uoči Božića i vjeru da ćemo biti bolji i jači na proljeće. Bit ćemo prvi."

Predsjednik Mirko Barišić složio se sa svime prezentiranim te je na kraju nadodao: "Uvjeren sam da ćemo se u idućoj godini jednako veseliti i nastaviti kao što smo išli do sada. Bit ćemo najbolji u Hrvatskoj i nastupat ćemo u Europi. Teškoća ima, ali mi smo tu da ih riješimo. Naša je parola ''nema predaje''," poručio je Barišić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati