Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U svim ligama

Odluka HNS-a: Sve nogometne utakmice u Hrvatskoj do 31. ožujka bez gledatelja!

Odluka stupa na snagu odmah, a ovisno o razvoju situacije s koronavirusom poduzimat će se daljnji koraci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u utorak dao preporuke klubovima, Hrvatski nogometni savez u srijedu je donio odluku da se do kraja ovog mjeseca sve nogometne utakmice u Hrvatskoj moraju igrati bez gledatelja.

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza donijelo je novu mjeru sa svrhom zaštite gledatelja, klubova, igrača i natjecanja.

Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, danas su vodeći ljudi HNS-a i odgovarajuća tijela Saveza ponovno zajednički analizirali aktualnu situaciju i donijeli odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja.

Mjera se odnosi na HT Prvu ligu, 2. HNL, 3. HNL, 1. HNLŽ, 2. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske turnire koji se održavaju u Hrvatskoj.

U navedenim natjecanjima utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica.

Također, HNS daje preporuku svim županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom.

Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere, o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni. Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka, odnosno završetka reprezentativne pauze. Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javnozdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu."

gol expired Koronavirus pogađa i rukomet: Donesena mjera koja uopće neće rastužiti Kauboje divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider