Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napadač za budućnost

Od junaka do spasitelja: Martial s 19 godina (zasad) nadmašio Ronalda

Bilo je trenutaka za zaboraviti, kao i onih koje treba zapamtiti kada je u pitanju nastup 19-godišnjeg Anthonyja Martiala za ManUtd u 3. kolu Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nadareni napadač loše je otvorio utakmicu. Na samom startu (u 15. minuti) igrao je rukom u 16-ercu i poklonio CSKA jedanaesterac. Srećom, De Gea je sjajno obranio, ali Seydou Doumbija je prvi stigao do odbijanca i zabio za vodstvo protiv blijedog Uniteda.

De Bruyne u sudačkoj nadoknadi za pobjedu Cityja, De Gea i Martial spasili ManUtd

Međutim, napadač kojega su prije dva mjeseca mnogi proglasili promašajem, k tome još skupim, nije potonuo u glavi te se iskupio na najbolji mogući način. Martial je u nastavku donio izjednačenje nakon odličnog udarca glavom i tako od tragičara došao do spasitelja. Bio je to njegov prvi pogodak u Ligi prvaka i peti od kada je obukao dres 'Crvenih vragova'.

Da stvar bude zanimljivija, Francuz je za pet golova u ManUtd-u trebalo devet utakmica. Primjerice, Cristianu Ronaldu je s 19 godina u Manchesteru za isti pothvat trebalo 39 utakmica. A znamo kakav je igrač poslije postao. To nužno ne znači da će Martial krenuti njegovim stopama, ali puno govori o mladom nogometašu koji je tek zakoračio na veliku pozornicu.

Na tom nivou zabiti pet golova u devet utakmica za United nije mala stvar. I još pod pritiskom od kada je stigao iz Monaca za 50 milijuna funti. Iako je Van Gaal nakon utakmice njegovo igranje rukom okarakterizirao 'glupim' potezom, ne može poreći da je 19-godišnjak već sada dovoljno dobar da predvodi napad ManUtd-a.

''Anthony nije dopustio da mu glava klone, što se može dogoditi nakon takvog penala, a on je postigao odličan pogodak. Poslije smo krenuli prema naprijed i mogli smo zabiti još jedan gol, ali nismo uspjeli. Znamo da moramo pokušati napraviti više u budućnosti'', objasnio je veznjak Morgan Schneiderlin.

I dok je dobio nagradu za igrača mjeseca Premierlige u rujnu, Martial nije uspio postići gol u prve dvije utakmice Lige prvaka. Nije to bio ni idealan put u Rusiju, ali svakako je pozitivan povratak u Manchester samo tri dana uoči velikog gradskog derbija sa Cityjem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider