Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loše vijesti

'Očekujem tešku kaznu za Hrvatsku koja će biti opomena i drugima'

Disciplinska komisija UEFA-e pomaknula je odluku o kazni HNS-u zbog svastike na Poljudu za 23.srpnja, a arbitražni sudac CAS-a vjeruje da će kazna biti žestoka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, na utakmici protiv Italije na praznom Poljudu je osvanula svastika koja je brzo obišla svijet i bacila veliku mrlju na hrvatski nogomet. A Hrvatska još uvijek strepi od potencijalne kazne koja bi mogla uključivati oduzimanje bodova i novu utakmicu pred praznim tribinama.

''Očekujem jake i učinkovite sankcije koje će imati za cilj ne samo kažnjavanje odgovornih za incident, već i da budu efekt upozorenja za sve klubove i saveze'', rekao je Colantuono za Al Jazeeru, inače profesor sportskog prava u Milanu, te sudac i medijator na Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Osim HNS-a i savez BiH čeka svoje izricanje presude zbog rasističkog ispada navijača na utakmici protiv Izraela.

''Moramo imati u vidu da nijedna od sankcija, govoreći o slučajevima Hrvatske i BiH, neće izgledati kao nepoštena ili disproporcionalna u svjetlu hitnosti Uefe i nacionalnih saveza da izbore sigurnost i obrane sportske principe i fair-play'', zaključio je Colantuono.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider