Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zapamtite ovo ime

Novo otkriće Pochettina i Tottenhama: Ovaj mladić je već sad hit

Spursi godinama uspješno "izmišljaju" nove mlade igrače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U eri Mauricija Pochettina, koja traje već četiri i pol godine, Tottenham je isprofilirao niz igrača do statusa klase kako na nacionalnoj, tako i na kontinentalnoj razini.

Na Harryja Kanea i Christana Eriksena ne treba previše trošiti riječi, kao niti na Dellea Allija i brojne druge igrače koji sad imaju puno veću nogometnu težinu nego li prije nekoliko godina.

Jasno, zna se tko je najzaslužniji za to - trener koji iz svakog prvotimca izvlači maksimum i čini ih boljima.

Pochettinova sposobnost da nekog relativnog anonimca učini igračem za udarnih 11 Tottenhama je fenomenalna, a najnoviji takav primjer je Kyle Walker-Peters.

Riječ je o mladiću koji igra na poziciji desnog beka, ima samo 21 godinu i poniknuo je u Tottenhamovoj Akademiji.

Debitirao je još prošle sezone kod Newcastlea i u toj prvoj utakmici kad je na terenu proveo svih 90 minuta odmah je proglašen igračem utakmice.

Ove jeseni je priliku čekao sve do 31. listopada i ogleda s West Hamom u Liga kupu, zatim je u Premierligi zaigrao na gostovanju kod Leicestera, kao šlag na tortu stigao je nastup protiv Barcelone na Camp Nouu u odlučujućoj bitci za prolazak u osminu finala.

Hat-trick asistencija za 19 minuta

Na Boxing Day je Tottenham ugostio Bournemouth i pregazio ga s 5:0, a fantastičnu je partiju pružio Walker-Peters koji je u prvom poluvremenu bio asistent za sva tri gola domaćih. Golovi su padali u 16., 23. i 35. minuti što znači da je Walker-Peters upisao tri asistencije u razmaku manje od 20 minuta.

Impresivan je to učinak i da se radi o nekoj svjetskoj superzvijezdi, a kamoli kad je u pitanju nogometaš koji tek traži svoju pravu afirmaciju. Početna pozicija mu je jako dobra - igra kod trenera koji voli mlade igrače i često im pruža priliku da dokažu što mogu.

Italija podijeljena nakon nepriznatog gola u Rimu: Videotehnologija kaže – nije gol! Patrik Schick (Foto: AFP) Gol ili ne? Gol ili ne? Gol ili ne?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider