Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treća važna karika

Novi udarac za Hrvatsku i Čačića: Ostali i bez Danijela Subašića!

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju nižu se loše vijesti jedna za drugom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija plasman na Svjetsko prvenstvo tražit će bez prvog vratara Danijela Subašića.

Monacov čuvar mreže ozlijedio je ligamente gležnja i neće ga biti barem dva, a možda i tri tjedna, što u prijevodu znači kako će gotovo sigurno propustiti dvije zadnje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska će 6. listopada u Osijeku ugostiti Finsku, a tri dana kasnije gostovati u Ukrajini u odlučujućem srazu za plasman na svjetsku smotru.

Čak i ako Subašićev oporavak potraje samo dva tjedna, teško je očekivati da će biti pozvan za dva odlučujuća dvoboja kao rekonvalescent.

Umjesto njega, hrvatska vrata čuvat će Lovre Kalinić.

Subašić, Ćorluka, Kovačić... Valjda je to sve

Subašićev izostanak nova je neugodna vijest za izbornika Antu Čačića, nakon spoznaje da će okršaje s Finskom i Ukrajinom propustiti i Mateo Kovačić. Veznjak Reala s ozlijedio se na utakmici Lige prvaka protiv ciparskog APOEL-a i neće ga biti najmanje mjesec dana.

Ako se tome pridoda i činjenica da je najpouzdaniji hrvatski obrambeni igrač, Vedran Ćorluka, već mjesecima izvan stroja zbog teške ozljede, onda je jasno da Čačić već sad ima glavobolje, i nadu da se u preostala dva tjedna u klupskim dvobojima neće ozlijediti nitko od važnijih igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider