Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mourinho se vraća?

Benitez opet razbjesnio Ronalda: Eksplodirao od bijesa!

Dok se Benitez i Ronaldo svađaju, Perez razmišlja o novom treneru, a prvi kandidati su Jose Mourinho i Zinedine Zidane...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza na El Madrigalu, Rafael Benitez na korak je od otkaza. To je sukus analiza gotovo svih španjolskih medija o recentnim događanjima u Real Madridu.
Florentino Perez pružio je podršku Benitezu nakon debakla u „el clasicu“, doduše nevoljko, no nakon posrtaja Reala na El Madrigalu, nema previše manevarskog prostora.

Navodno je i sam bio ljutit kao ris. Nakon Barcina „kiksa“ protiv Deportiva, očekivao je da će Real smanjiti razliku na samo dva boda, no ona se povećala na pet.
Da je to malo tko očekivao, pokazuje i podatak da je Barcelonina momčad na čelu s trenerom Luisom Enriqueom u zrakoplovu za Japan urnebesnim slavljem proslavila vijest o Realovom porazu.

Ako Perez nastavi podržavati Beniteza, riskira da se bijes navijača u potpunosti prevali na njegova leđa. I ovako ga kritiziraju sa svih strana, a ako i dalje ustraje na podršci Benitezu, moglo bi se dogoditi da naposljetku bude prisiljen napustiti predsjedničku fotelju. Slično mu se dogodilo u prvom mandatu.

Realove zvijezde bez dovoljno angažmana i solidarnosti

Perez je nakon „el clasica“ podržao Beniteza prije svega zbog svoje taštine, jer otkazom treneru priznao bi i poraz svoje vizije. Nadao se da će Benitez do kraja godine povezati konce i vratiti pobjednički duh momčadi, no čini se da se događa upravo suprotno. Real je na El Madrigalu izgleda prilično loše, posebice u prvom poluvremenu kada je bio u potpuno podređenom položaju. Zakazala je kompletna momčad, gotovo da nije bilo igrača koji je zadovoljio. I sami igrači priznali su da su podbacili; izgledali su bezvoljno, bez dovoljno angažmana i solidarnosti.

„Razlog poraza? Manjak usredotočenosti i intenziteta u igri“, prokomentirao je kapetan Sergio Ramos prilično uvijeno, ali ipak dovoljno jasno da se razazna što je „pjesnik“ htio reći.

Pepe je bio puno izravniji:
„Da bismo pobijedili ovakvog suparnika, potrebno je igrati s puno više žara i momčadskog duha.“

Jasno da jasnije ne može biti. Otpočetka sezone očito je da nešto ne štima u svlačionici Reala, koliko god PR stroj „kraljevskog kluba“ to skrivao i pometao pod tepih.
Na vrhu piramide je „majka svih sukoba“ – između trenera i najveće zvijezde kluba Cristiana Ronalda. Odnos između njih dvojice u najmanju je ruku turbulentan. Zategnuta situacija traje od prvog dana Benitezova dolaska na Bernabeu.

Novi sukob između Beniteza i Ronalda

Navodno je i lošoj igri i atmosferi uoči El Madrigala kumova sukob između Beniteza i Ronalda. Benitez je lako uvredljivom i do neba taštom Ronaldu navodno preporučio da prihvati stručnu ekspertizu svojih slobodnih udaraca, takozvanu biometričnu studiju, kako bi poboljšao efikasnost, a ovaj je to s indignacijom odbio i kao ofuren izašao iz prostorije.

Ronaldo ima katastrofalan postotak realizacije slobodnih udaraca. U posljednje vrijeme zabija ih svakih šesti mjeseci po jedan, a stalno ih puca, i nije da se Realu ne sviraju slobodni udarci. Ronaldo je konačno zabio gol iz „slobodnjaka“ protiv Malmoea u Ligi prvaka, ali to mu je bio tek deseti gol u 146 pokušaja u istom natjecanju od sezone 2003/04.

Za primjer koliko je to loše izdvajamo slavnog Juninha Pernambucana koji je isti broj golova zabio u 97 pokušaja. Andrea Pirlo postigao je pet u 66 pokušaja, dok je primjerice Willian od ukupno sedam slobodnjaka čak četiri pretvorio u pogodak. Dakle, Benitez nije baš u svemu u krivu, ali čini se da će ipak izvući deblji kraj. Postavlja se pitanje tko će mu biti nasljednik?

Španjolski i francuski mediji uglavnom spekuliraju kako je Zinedine Zidane najizgledniji kandidat, no Perez bi navodno najradije vratio Josea Mourinha. Zidane se ne osjeća još spremnim sjesti na najužareniju klupu u svijetu nogometa, a ni Perez nije baš siguran da bio dobar izbor u ovom delikatnom trenutku. Predsjednik Reala vjeruje kako se Zidane treba još malo trenerski kaliti na klupi Castille, a da bi se u ovom kriznom momentu najbolje snašao iskusni portugalski vuk, uz kojeg bi se veliki Francuz još malo doškolovao.

S obzirom kakva je situacija Mourinhu u Chleseaju, uopće ne izgleda nemoguće da se zavrti ta kombinacija.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider