Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najbolji mladi Brazilac

Realova osveta Barci za Neymara: Brazilsko čudo od djeteta stiže u Madrid!

Paralelno s onom za naslov prvaka, španjolski giganti vodili su i bitku za mladog brazilskog genijalca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vinicius Jose Paixao de Oliveira Júnior ili skraćeno, Vinicius Junior, odlučio se za Real Madrid koji će njegovom klubu Flamengu platiti odštetu od 45 milijuna eura, javlja Globoesporte.

Ovaj supertalentirani mladić najbolji je mladi igrač u Brazilu i mnogi ga uspoređuju s Neymarom. Nastavi li svoj nogometni razvoj na pravi način, jednog će dana biti stožerni igrač reprezentacije Brazila i jedan od najboljih svjetskih nogometaša.

Vinicius Junior rođen je 12. srpnja 2000. godine pa će u Real prijeći tek u ljeto iduće godine, nakon što navrši 18 godina.

Njegovo ime odavno je podcrtano u bilježnicama svih skauta najrenomiranijih svjetskih klubova, a prava pomama za njim nastala je ove zime, kada je briljirao na Južnoameričkom prvenstvu igrača do 17 godina. Brazil je osvojio naslov, a Vinicius Junior bio i najbolji igrač i najbolji strijelac (sedam golova) čitavog turnira.

Htjeli su ga i Barcelona i Manchester United i Chelsea, ali je sam igrač izrazio želju za odlaskom u Španjolsku pa su u utrci ostali Real Madrid i Barcelona. Katalonci su u pregovore uključili i Neymara kako bi nagovorio Viniciusa Juniora da se odluči za njih, ali je Real bio brži i konkretniji, za razliku otprije četiri godine kada su izvisili u "ratu" s Barcom za Neymara.

Ukupno će Real izdvojiti 61 milijun eura za Viniciusa Juniora, od čega će 45 dobiti Flamengo, a preostalih 16 milijuna podijelit će igrač i njegovi zastupnici za potpis ugovora.

Kad dođe na Santiago Bernabeu, Vinicius Junior godišnje će zarađivati osam milijuna eura.

Barca pravila račun bez krčmara

Barcelonina udica u ovom slučaju išla je u krivom smjeru. Čudesnom Brazilcu i menadžerima nudili su čak 25 milijuna eura, ali i znatno manje novca Flamengu.

U klubu iz Rio de Janeira nisu bili zadovoljni time, a kad su uspjeli pronaći zajednički jezik s Realom, dali su Madriđanima dozvolu za pregovore koji su uspješno okončani.

Može li ponoviti Ronalda iz 1994.?

Vinicius Junior će iduću sezonu igrati za Flamengo i bit će mu to prva u seniorskom nogometu. Ako zabljesne barem približno kao u mlađim kategorijama, nije nemoguće da ga, unatoč paklenoj konkurenciji (Neymar, Diego Costa, Firmino...) brazilski izbornik Tite pozove među 23 putnika za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Nešto slično napravio je 1994. Carlos Alberto Parreira s Ronaldom koji je poslije 12 golova za Cruzeiro u debitanskoj seniorskoj sezoni uvršten na popis Selecaa za SP u SAD-u gdje je Brazil postao svjetski prvak trijumfom na penale protiv Italije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider