Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zasad propao sukob

Grčka policija u racijama privela velik broj BBB-a

Tijekom noći nije bilo većih izgreda u Ateni iako su se obje strane pripremale za sukob.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S jedne strane huligani iz redova navijača Olympiakosa i Crvene zvezde, a s druge oni Panathinaikosa, Dinama, čak i bečkog Rapida (svi zajedno bili na derbiju s AEK-om prošlog vikenda). No, grčka policija očito je jučer dobro odradila svoj posao i većih izgreda u Ateni nije bilo.

Prije dva dana neki su Crnogorci zamijenjeni za BBB-e pa su ih huligani Olympiakosa napali u taksiju. Sinoć se dogodio manji okršaj na atenskim ulicama, ali se glavna grupa huligana iz Pireja i Beograda na vrijeme uočila pa su vraćeni u atensku luku. Paradirali su na zaprepaštenje građana Atene ulicama s palicama i kapuljačama, ali i slali fotografije po portalima koji prate navijačku scenu.

Hvalili su se da hvataju BBB-e, a uhvaćeni su oni i vraćeni u Pirej. Baš kao i skupina Delija koja je naoružana do zuba privedena sjeverno od Atene.

Tijekom noći grčka je policija u racijama tražila hrvatske i srpske huligane po hotelima, ali i stanovima i kućama njihovih grčkih domaćina. Do danas popodne privedeno je na razgovor čak 77 Hrvata, pet Srba i osam Grka, javlja Newsit.gr. Uhićeno je 45 BBB-a. Neki su Hrvati pronađeni na Alexandras aveniji u blizini stadiona Panathinaikosa, a isti izvor javlja kako je kod nekih pronađen i kokain. Njih čak 50 nalazilo se u fan klubu Gate 13 (navijači PAO-a) kada ih je otkrila policija.

U Ateni je navodno stotinjak BBB-a, pa ih je ostalo još nešto više od polovice koji nisu završili na policiji. Beogradskih huligana stiglo je duplo više, a njih lovi policija koja ne želi ništa prepustiti slučaju. Za tri tjedna igra se i vrući derbi Olympaikosa i Panathinaikosa, a organi vlasti smatraju ove pokušaje sukobe uvodom za grčki derbi na kojeg bi opet mogli stići neki od huligana iz Srbije, ali i Hrvatske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider