Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na Kantridi pali Škoti

Hrvatska U19 na korak od Eura, odlučujuća utakmica s Belgijom

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija načinila je korak bliže prema plasmanu na Europsko prvenstvo 2016. godine nakon što je u drugom nastupu Elitnog kola Skupine 5 na stadionu Kantrida pobijedila Škotsku 3-0 i preuzela vodstvo na ljestvici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nakon dva kola ima šest bodova, baš kao i Belgija, no odabranici izbornika Ferde Milina imaju bolju razliku pogodaka pa im u zadnjem kolu protiv Belgije treba bod za plasman u Njemačku.

Hrvatska je protiv Škotske povela u 36. minute kada je u sjajnoj akciji Benković petom asistirao Brodiću, koji također petom trese škotsku mrežu. Drugi je pogodak pao na samom početku drugog poluvremena, kada je Soldo s lijeve strane ubacio za Turčina, koji glavom pogađa gornji kut McCroriejevog gola. Konačnih 3-0 postavio je Brekalo na Plantakovo dodavanje iz prekida u 77. minuti dvoboja.

U prvom susretu drugog kola Belgija je golom Cuypersa u 81. minuti pobijedila Bugarsku 1-0.

Na ljestvici vode Hrvatska i Belgija sa po šest bodova, dok su Bugarska i Škotska bez bodova.

U trećem, odlučujućem kolu sastaju se Hrvatska i Belgija u ponedjeljak, 28. ožujka u 16.00 sati na riječkoj Rujevici, a u istom terminu Bugarska i Škotska igraju u Kostreni. Samo će pobjednik skupine izboriti nastup na Europskom prvenstvu koje će se od 11. do 24. srpnja održati u Njemačkoj.

REZULTATI:

2. kolo:

Belgija - Bugarska 1-0

HRVATSKA - Škotska 3-0

LJESTVICA

1. Hrvatska 6 (4-0)
2. Belgija 6 (3-0)
3. Bugarska 0 (0-2)
4. Škotska 0 (0-5)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider