Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dosta optimistični, ali...

Norvežani najavljuju sasvim drugu utakmicu, svi vjeruju da Rosenborg može izbaciti Dinamo

Iz Trondheima se dva dana uoči uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka između Rosenborga javio reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Milan Stjelja (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Vjeruju li Norvežani da Rosenborg može eliminirati Dinamo i izboriti plasman u Ligu prvaka? Vjeruju, kako ne bi vjerovali, iako valja naglasiti da ovdje u Trondheimu, gradu u kojem živi oko 180 tisuća stanovnika, nema nikakve velike navijačke euforije.

No, sve se to promijeni kada lokalci shvate da smo došli iz Hrvatske, a nije nas teško prepoznati jer za njih je ovo dosta debela odjeća, ovdje je 10-15 stupnjeva manja temperatura nego u Hrvatskoj.

Uvjereni da će Rosenborg odigrati puno bolje

Odmah započinju razgovor o predstojećoj utakmici, svi nas uvjeravaju da će Rosenborg odigrati puno bolju utakmicu nego li protekle srijede na Maksimiru i uspjeti pobijediti Dinamo i izboriti plasman u Ligu prvaka.

gol expired Slavlje na Maksimiru: Dinamo izvukao odličan rezultat i stigao nadomak Lige prvaka divider

To nam je potvrdio i naš zanimljivi sugovornik, riječ je o Željku Tomcu, to je renomirani rukometni stručnjak koji već 33 godine živi ovdje u Trondheimu i on kaže da svi pričaju o toj utakmici, a upravo to potvrđuje da su svi optimistični i da očekuju pobjedu Rosenborga. U svakom slučaju, što se tiče lokalnog puka, ovdje ne nedostaje pozitive.

"Oni očekuju da će Rosenborg pobijediti i plasirati se u Ligu prvaka."

Bez obzira što je Dinamo, barem po nama, puno bolji dojam u toj utakmici?

"Pa Dinamo je ostavio dobar dojam, nije ni Rosenborg razočarao", smatra Tomac.

U prvenstvu im ne cvjetaju ruže

Optimistični su navijači Rosenborga iako valja reći da njihovom klubu ne cvjetaju ruže u domaćem prvenstvu. Aktualni su branitelji naslova prvaka, ali tek su četvrti u poretku i kasne osam bodova za vodećim Moldeom,

Rosenborg je u prvoj utakmici pokazao da može napraviti probleme Dinamu u određenim segmentima igre, ali onih 2:0 i igra Modrih iz prve utakmice definitivno stavljaju našeg prvaka u status velikog favorita.

gol expired Rosenborg pobijedio u svom prvenstvu uoči velikog revanša s Dinamom divider

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider