Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Čuli se divlji urlici'

Nijemci osuli 'drvlje i kamenje' po Guardioli: Neshvatljiva odluka!

Njemački mediji razočarani su poslije prve utakmice polufinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više zbog igre i pojedinih poteza Pepa Guardiole nego zbog samog rezultata, njemački mediji nisu štedjeli na kritikama nakon poraza Bayerna kod Atletica u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

"Bayern će šest dana drhtati za mjesto u finalu nakon potpuno neinspiriranog izdanja u Madridu, u uzvratu ih čeka rat na Allianz Areni", piše Bild, apostrofirajući razloge za neuvjerljivo izdanje Bavaraca.

"Najveći je problem bio u odluci Guardiole da Thomasa Müllera izostavi iz početnog sastava. On ne samo da je najbolji strijelac Bayerna nego je najubojitiji na gostujućim terenima gdje je postigao polovicu od svojih osam golova."

Bild: Čuli su se divlji urlici iz svlačionice

Bild se pita i zbog čega je Guardiola nakrcao momčad Španjolcima (Martinez, Bernat, Xabi Alonso, Thiago Alcantara).

"Ako je računao na to kako oni poznaju Vicente Calderon gadno je pogriješio", poentira Bild koji donosi i zanimljive detalje:

"Na kraju prvog poluvremena iz svlačionice Bayerna čuli su se divlji urlici, atmosfera je bila vrlo napeta. Vjerojatno se u tome krije razlog puno boljeg Bayerna u drugom poluvremenu, s upućenih 12 udaraca prema golu naspram Atleticovih četiri."

Kicker: Odrekao se apsolutnog vođe momčadi

Kicker također u prvom planu ističe Guardiolu.

"Njegova taktika nije izazvala željeni psihološki efekt, nije se Bayern nametnuo i ovo je poraz njegovih hirova. Dosta hrabra, ali i, kako se pokazalo, dosta loša odluka je bila da Müller ostane na klupi. S tom nekonvencionalnom odlukom Guardiola se odrekao najboljeg strijelca i apsolutnog vođe momčadi. Müller je emocionalni vođa ovog Bayerna", grmi Kicker koji ipak vidi optimizam za uzvrat.

"Šanse za prolazom su realne, ali u Münchenu Guardiola mora pronaći optimalnu ravnotežu između vrlo napadački orijentirane momčadi i osiguranja obrane, kako im se ne bi dogodio neki zalutali metak", zaključuju Nijemci.

U finalu Lige prvaka će igrati...

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider