Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Kolumna Ivice Mede

Lako je sa Cityjem? Real će dati odgovor je li Messi doista vanzemaljac!

Barcelona i prije svih Lionel Messi odigrali su sjajnu partiju protiv Manchester Cityja, no pitanje je kako će Barca izgledati protiv Reala ili Bayerna?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Luksuz je gledati Messija“, prokomentirao Pep Gaurdiola nakon valjda nebeskim silama nadahnute partije argentinskog čarobnjaka protiv Manchester Cityja.

VIDEO Je li Messi s ove planete? Guardiola nije mogao vjerovati vlastitim očima!

Totalni novi ždrijeb, bez ikakvih pravila: Moguće je baš sve, pa i Clasico!

U toj rečenici možda je najbolje opisano nogometnog umijeće genijalnog nogometaša Barcelone i ono što smo mogli gledati na malim ekranima. Točnije, mogli su gledati oni koji imaju kabelsku televiziju, a oni koji je nemaju i plaćaju „samo običnu pretplatu“ neka se žale „upravi vodovoda“ koja je odlučila preskočiti jednu od najspektakularnijih utakmica u posljednje vrijeme, u kojoj je Messi radio čuda, a jedini je pogodak zabio hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Bayern još uvijek prvi favorit Lige prvaka

Kako god, Messi se vratio na velika vrata, opet je onaj stari, opet ruši zakone fizike, opet kao iz rukava sije prave nogometne čarolije. Je li Barcelona nakon ovakve partije Messija prvi favorit Lige prvaka?
Najveća svjetska kladionica William Hill još uvijek najviše vjeruje Bayernu (3.25), s tek nešto većim koeficijentom slijedi Barcelona (3.50) pa potom Real Madrid (4.33), PSG (11), Juventus (12), Atletico (13), Porto (34) i najveći autsajder Monaco (41). Teško je reći kako će Barca i Messi izgledati u nastavku natjecanja. Engleski klubovi nisu baš neko mjerilo vrhunske kvalitete, to dokazuju njihovi rezultati u Ligi prvaka u posljednjih nekoliko godina. Igraju „nabijački“ nogomet s kojim protiv top europskih klubova mogu do uspjeha tek uz puno sreće.

Real će dati odgovor kakva je doista Barcelona

Bayern i Real ipak su nešto posve drugo. Puno toga će otkriti „el clasico“. Ako Barca razmontira „kraljeve“, vjerojatno će postati prvi favorit Lige prvaka. Navijače Barcelone i oni koji se na nju klade može brinuti iznimno loša realizacija katalonskih zvijezda. Nije u pitanju samo utakmica sa Cityjem, Barca previše promašuje, a momčadi poput Reala ili Bayerna zasigurno to neće propustiti kazniti.
Real je već jednom kaznio Barcelonu ove sezone, sjećate se onog promašaja Messija na Santiago Bernabeuu kod rezultata 1:0 za Barcelonu. Da je to zabio, teško bi se Real vratio. Ali nije, pa je na kraju Real trijumfirao.

Vaša prognoza El Clasica?

Ukupno glasova:

Messi bacio rukavicu Ronaldu

Jasno, rasplet završnice Lige prvaka u mnogome će ovisiti o ždrijebu. U četvrtfinalu može igrati svatko sa svakim pa je moguć novi „el clasico“ ili dvoboj jednog od španjolskih divova s Bayernom. Također, jasno da nije isto dobiti za protivnika Monaco ili PSG. Ako kuglice spoje divove u četvrtfinalu i polufinalu, netko bi se mogao prošuljati do finala na mala vrata.

Prije završnih obračuna u Ligi prvaka na redu je „el clasico“. S nestrpljenjem čekamo derbi svih derbija, vjerujemo da dijelite naše mišljenje. Sve miriše na veliki spektakl. Barca je u velikoj formi, a Real je konačno kompletan. Messi je posljednjim briljantnim izdanjima bacio rukavicu Cristianu Ronaldu, nema sumnje da je Portugalac motiviran do krajnjih granica, a nešto će se pitati i Luku Modrića. Real će dati odgovor jesu li Barca i Messi doista u staroj, nebeskoj formi?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider