Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strinić otpao

Niko Kovač izdiktirao sastav: Četvorica debitanata!

Izbornik Niko Kovač nakon odrađenog treninga održao je press konferenciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativci koji će se ove srijede suprotstaviti Argentini isprobali su travnjak stadiona West Hama.

Martino otkrio dio sastava za Hrvatsku: Messi i Tevez u napadu!

Trening udarnih Vatrenih: Što je to nasmijalo Mandžukića i Srnu?

Nakon treninga izbornik Niko Kovač održao je press konferenciju na kojoj je novinarima izdiktirao početni sastav: "Kalinić - Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac - Antolić, Badelj - Milić, Kovačić, Sharbini - Čop."

Od ovih 11 igrača čak će četvorici (Kalinić, Lešković, Leovac, Antolić) to biti prva utakmica za seniorsku reprezentaciju dok trojica (Jedvaj, Sharbini, Čop) imaju po jedan nastup za Vatrene.

Leovac počinje na lijevom beku jer je Ivan Strinić napustio trening zbog lakše ozljede: "Dobio je udarac u rebra u ukrajinskom prvenstvu i nisam siguran da će biti spreman za utakmicu. Ne bude li mogao zaigrat će Leovac", izjavio je Kovač prije nego li je otkrio početni sastav.

Odluka nakon utakmice

Samo će neki od reprezentativaca koji su u Londonu produžiti svoj boravak u reprezentaciji i priključiti se udarnim iglama uoči utakmice s Italijom: "Nakon utakmice odlučit ću tko ide u Milano, a momcima ću reći prije povratka u Zagreb", kazao je Kovač.

Izbornik je rekao kako zna da će u prvom planu biti defenziva: "Sigurno ćemo se više braniti nego napadati, a možda bi tako bilo i s reprezentacijom koja je ostala u Zagrebu. Ključno je da bude pravi pristup, a ako tako bude onda možemo iznenaditi. Trebat ćemo jednog raspoloženog vratara", poželio je Kovač. Bude li Lovre Kalinić reprizirao ljetne prezentacije iz okršaja Hajduka i Dnjipra izbornik će dobiti vratara u čudesnom izdanju...

Halilović ulazi umjesto Kovačića

"Protiv Messija, Aguera ili Teveza nitko ne može sam, tu treba pomoć i drugog i trećeg suigrača. Moramo se pripremiti i odigrati kao momčad, jedino tako imamo šansu. Tako možemo parirati i Argentini. Ako nas razvuku, bit će nam teško. Brzi su, okomiti, agresivni i više se ne povlače kao na Svjetskom prvenstvu, nego grade igru i moramo izdržati prvi val napada, nakon toga se i mi možemo razigrati, a trebat će nam možda i raspoloženi vratar", govorio je Kovač.

Alen Halilović, koji je europskoj i svjetskoj javnosti predstavljan i kao 'hrvatski Messi', priliku će dobiti u drugom poluvremenu: "Mlad je momak, otišao je u Barcelonu i ima određenu kvalitetu. Ako sve bude išlo po planu, on i Kovačić odigrat će po 45 minuta. Imat će veliku karijeru, uz neophodan rad. Veseli se toj utakmici", rekao je Niko Kovač.

I Čilić na stadionu

Izbornik se osvrnuo i na prvi trening koji su Modrić, Srna i društvo odradili pod vodstvom njegova brata Roberta Kovača: "U srijedu će biti jači trening jer sve se tempira za Italiju. Ta nam je utakmica prioritet. Bilo bi nam draže da s Argentinom igramo poslije Italije, ali prijateljskih je termina sve manje i nismo imali izbora."

Kovač je na kraju press konferencije čestitao Ivanu Dodigu na prolasku u polufinale londonskog Mastersa, dok je Marin Čilić prethodno najavio kako će doći na Boleyn Ground podržati reprezentativce, koji su u ponedjeljak bodrili njega protiv Novaka Đokovića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider