Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Nikad lošiji Dinamo već slavi naslov prvaka: Što to govori o Rijeci, Hajduku i Osijeku?

HNL ulazi u višegodišnju ustaljenu kolotečinu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skoro pa da se može reći kako je prvenstvo riješeno prije Svih svetih. Nikad lošiji Dinamo, barem u posljednjih desetak godina, već je stavio ruku na naslov prvaka.

To je čak i za standarde HNL-a izrazito rana faza sezone i možda više govori o kvaliteti lige nego o Dinamu, koji je, da podsjetimo, ispao iz Europe od momčadi koja je osvojila treće mjesto u albanskoj ligi, a u HNL-u nitko mu ne može ni zaprijetiti.

Tako to izgleda nakon što je prilično lako pobijedio Rijeku na Maksimiru i odlijepio se od aktualnog prvaka na devet bodova. Možda bi u nekoj drugoj ligi bilo pretjerano reći da je devet bodova jako teško sustići, a jedva da je odigrana trećina sezone, ali budući da znamo da je ovdje riječ o HNL-u i Dinamu, svaka druga konstatacija osim zaključka da Rijeka ima minimalne šanse obraniti naslov prvaka, bilo bi mlaćenje prazne slame.

Prije će se dogoditi da će Dinamo u odnosu na Rijeku napraviti još pokoji bod razlike do kraja jesenskog dijela sezone, nego da će Rijeka smanjiti razliku. Ne događa se ništa što se nije moglo predvidjeti i što smo, uostalom, predvidjeli još sredinom rujna kada smo pisali da će Rijeka jako teško izdržati neokrznuta zgusnuti raspored koji je čeka.

Vidjelo se da Rijeka jednostavno nema ni snage ni moći uspješno igrati u Europi i paralelno s time boriti se s Dinamom u ligi, posebice kada su Modri lišeni napora u Europi te kada Rijeka proda glavne igrače, a drugi se misteriozno ozlijede uoči derbija.

Namjerno ne spominjemo suspenzije i suđenje, jer zašto bismo spominjali ako Riječani o tome šute!? Ako mudre šute, a ono malo što se bune nije vrijedno ni spominjati, zašto bi suđenje bilo problem? Ako čelnici Rijeke ne vide u tome problem, što bi se drugi za njih trebali uzrujavati?

Osim toga, Rijeka više nije ni druga, pretekao ju je Osijek, a Hajduk se s njom izjednačio po broju bodova. Čini se da će bitka za drugo mjesto biti puno zanimljivija nego za prvo. Zbog neizvjesnosti prvenstva bilo bi dobro kada bi se moglo reći da će Osijek ili Hajduk opasno zaprijetiti Dinamu, no svi znamo da je to još manje vjerojatno i teško da se može dogoditi.

Kakav god da jest Dinamo u ovom trenutku još uvijek je kvalitetniji od ostatka lige, a kada se još uzme obzir cjelokupna logistika koja ga prati, ne znamo što bi se trebalo dogoditi da Modri ne osvoje titulu prvaka. Bila bi to senzacija nad senzacijama, pravo sportsko čudo. U nogometu se ponekad znaju dogoditi čuda, ali jako teško ove sezone, barem u HNL-u.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider