Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krv je odmah potekla

Nezapamćeni skandal: Šupraha šakom udario predsjednika Hajduka!

Nezapamćeni skandal dogodio se nakon finala juniorskog nogometnog kupa, u kojem je Hajduk s 2:0 pobijedio Split...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pola sata nakon utakmice odigrane u Dugopolju, na parkingu je Alojzije Šupraha, predsjednik Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, fizički napao Hajdukovog predsjednika Marina Brbića.

Očevici kažu da ga je tako odalamio šakom u glavu da odmah potekla krv. A to su nam potvrdili i u splitskoj policiji.

''U Dugopolju se dogodilo remećenje javnog reda i mira, jedna osoba je privedena zbog istražnih radnji, a jedna je zatražila liječničku pomoć'', kažu u splitskoj policiji.

Šupraha je navodno Brbića, dok je ovaj izlazio s parkinga, dočekao, stao ispred njegova automobila i viknuo prema njemu "Zgazi me, p***a ti materina! Brbić se zaustavio, a nekadašnji pripadnik tajnih službi brzo je priskočio do automobila, naglim pokretom otvorio vrata, izvukao Brbića i udario ga šakom u glavu.

Brzo su se na mjestu događaja našli dežurni policajci, smirili situaciju, Šuprahu priveli na obavijesni razgovor, a Brbić je zatražio liječničku pomoć u solinskom Domu zdravlja.

Inače, Šupraha je, dok je dijelio medalje osvajačima Kupa, doživio zvižduke navijača Hajduka, a nakon utakmice najavljivao je da će se obračunati s Brbićem.

Još je otprije poznato da se Hajduk i Šupraha ne "šmekaju". Poljud je svim silama želio maknuti Šuprahu s čela predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije i instalirati Nikolu Koceića - Bilana, ali bijeli u tome nisu uspjeli jer ih je Šupraha nadglasao.

Ta netrpeljivost mogla bi biti jedan od uzroka sukoba, a neki spominju i da je Šupraha ogorčen zbog statusa svog nećaka, kojeg je Hajduk kao talentiranog nogometaša doveo iz Zadra.

No, bez obzira kakvi razlozi bili, napad Šuprahi nije trebao, napravio je pravi skandal i jedini moralni čin bio bi njegov odlazak s mjesta predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Šupraha je javna osoba, bivši međunarodni sudac, poznat i kao televizijsko "oko sokolovo".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider