Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Špijunska afera

Ovo je abnormalno: Otkriveno što PSG nudi Neymaru i kako je Barca saznala

Predsjednik PSG-a dvaput se sastao s Neymarom i stavio mu na stol nevjerojatnu ponudu...

Neymarov menadžer Wagner Ribeiro otkrio je detalje sastanka s predsjednikom PSG-a Nasserom Al-Khelaifijem. Predsjednik PSG-a prvo se sastao s Neymarom i njegovim ocem na Ibizi 1. lipnja ove godine. Drugi sastanak održan je nakon Neymarova povratka u Brazil s godišnjeg odmora u SAD-u. Al-Khelaifi otputovao je s privatnim mlažnjakom u Sao Paulo i tamo se našao s Neymarovim ocem.

Tom prilikom ponudio je Neymaru isplatu ugovornu klauzule Barceloni od 190 milijuna eura te petogodišnji ugovor s plaćom od 40 milijuna eura godišnje. Ribeiro je u razgovoru za brazilski ESPN otkrio da je bio prisutan na oba sastanak.

Nevjerojatna ponuda

„Rekao sam Neymaru da je ponuda nevjerojatno te da će postati najbolje plaćeni nogometaš i najsjajnija zvijezda na svijetu. Savjetovao sam mu da prihvati ponudu, no Neymarov otac inzistirao je da ostane u Barceloni“, otkrio je Ribeiro i dodao: „Ako Neymar odluči ostati u Barceloni, to će biti samo zato što je sretan u klubu i gradu.“

Ova izjava potvrđuje da je ponuda još na stolu te da je itekako moguć Neymarov odlazak iz Barelone bez obzira što je nedavno produžio ugovor. Poznato je da samo produživanje ugovora nije nikakva garancija da će igrač ostati, češće se radi o taktičkom potezu obje strane kako bi se dobilo na manevarskom prostoru u pregovorima s mogućim mušterijama. 

Špijunska afera, silni milijuni, mlažnjaci i hoteli...

To nije sve što je Al-Khelaifi ponudio Neymaru.
„Na prvom sastanku na Ibizi galantno mu ponudio luksuzni mlažnjak da se što brže i bezbolnije priključi pripremama brazilske reprezentacije za Olimpijske igre. Nakon toga, ponudio je postotak od lanca hotela koji bi nazvao po njegovom imenu. Također mu je obećao da u Francuskoj neće imati problema s poreznim vlastima kao u Španjolskoj“, otkrio je Ribeiro.

Zanimljivo je kako su za sastanak saznali čelnici Barcelone.
„Dogovoreno je da sve ostane među nama, no jedna osoba koja radi za Barcelonu nekako je saznala za sastanak te nas je fotografirala i poslala fotografiju čelnicima“, kaže Ribeiro dodajući da je sve krenulo od njegova razgovora sa sportskim direktorom PSG-a Olivierom Letangom.

Brazilac bio na korak od PSG-a

„S njim se dobro poznajem jer zastupam igrača PSG-a Lucasu Mouru. U jednom razgovoru nabacio mi je ideju s Neymarom i pitao mi ima li šanse da se taj transfer ostvari. Tako je sve počelo.“

Ribeiro tvrdi da je Neymar bio na korak od prelaska u PSG.
„Da nije tako, predsjednik PSG-a ne bi ni dolazio na sastanak. On ne gubi vrijeme uludo. Neymarov otac je presudio, u isto je vrijeme pregovarao s Barcelonom i dogovorio produženje ugovora.“

Kada se sve zbroji i oduzme, čini se da je PSG poslužio Neymarovima u nabijanju cijene, slično kao i Cristianu Ronaldu, iz čijeg su tabora također „slučajno“ izlazile informacije o tajnim sastancima s Al-Khelaifijem. Osim ako vjerujete da je informacija o mjestu tajnog sastanka slučajno došla do Barcinih „špijuna“ te da je inkriminirajuća fotografija doista snimljena krišom i sasvim slučajno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider