Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uraganskih pola sata

Nevjerojatan preokret Osijeka protiv Rijeke: Gubili 0:2 do 65. minute i pobijedili!

Tri minute prije kraja Osječani dolaze do potpunog preokreta u vrlo uzbudljivom dvoboju 14. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 14. kola HNL-a u Osijeku su nogometaši Osijeka slavili velikim preokretom protiv Rijeke s 3:2 (0:2).

U vrlo zanimljivom derbiju na Gradskom vrtu Osječani su preokrenuli vodstvo Rijeke od 2:0 iz prvog poluvremena i stigli do pobjede vrijednog trećeg mjesta.

Rijeka je dominirala u prvom dijelu, a nakon brojnih propuštenih prilika u 37. minuti je mrežu Osječana načeo Mirko Antonio Čolak na dodavanje Lončara. U zadnjim trenucima prvoga dijela nakon kornera Halilovića je branič Rijeke Dario Župarić glavom pogodio za 2:0.

Uraganska završnica

Osijek je puno bolje ušao u drugo poluvrijeme i u 65. minuti je smanjio pogotkom Mirka Marića, koji je mrežu sproveo dodavanja Mbakogua. Trud domaćina isplatio se u 78. minuti kada je Ukrajinac Dmitro Lopa nakon ubačaja Talysa s lijeve strane glavom zakucao loptu pod gredu za izjednačenje 2:2. Tri minute prije kraja Osječani dolaze do potpunog preokreta kada je nakon velike gužve u kaznenom prostoru Rijeke lopta došla do Mihaela Žapera koji pogađa za pobjedu Osječana.

Osijek je pobjedom skočio s petog na treće mjesto s 23 boda, a Rijeka je četvrta s 22 boda.

Dvoboj se igrao na stadionu Gradski vrt, a sudio je Fran Jović iz Zagreba.

Strijelci: 0:1 Čolak (37), 0:2 Župarić (45+1), 1:2 Marić (65), 2:2 Lopa (78), 3:2 Žaper (87)

Posljednja utakmica 14. kola igra se u ponedjeljak na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu gdje će snage odmjeriti Lokomotiva i Varaždin.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider