Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kriza u Realu

Ove brojke nisu normalne: Uzbuna u Madridu, Ronaldo 'bojkotira' Beniteza?

Odigrano je tek prvo kolo Primere, a španjolski mediji već su se raspisali o krizi u Real Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je na otvorenju sezone u Gijonu odigrao sa Sportingom, povratnikom u najviši rang španjolskog nogometa, tek 0:0. Više od rezultata sljedbenike Reala brine igra momčadi i indiferentnost koju je na travnjaku pokazuje Cristiano Ronaldo, najveća zvijezda madridskog velikana.

VIDEO Najveća opasnost za Kovačića u Realu: Robbenova sudbina upozorenje!

Peta je to utakmica koju je Real završio bez postignutog gola u devet do sada odigranih utakmica, osam prijateljskih i jedna natjecateljska, pod ravnanjem Rafaela Beniteza, a Ronaldo je postigao tek jedan gol u šest nastupa. Portugalac je zadnji put tako loš ulazak u sezonu imao 2010. kada je Real vodio Jose Mourinho. Kako god, očajno loša statistika kada su u pitanju napad Reala i njegov najbolji igrač.
Sasvim dovoljno da se u madridskim glasilima upali alarm za uzbunu. Nakon što je Real prošlu sezonu završio bez osvojenog trofeja, u Madridu se očekivao furiozni ulazak Reala u novu sezonu kojim bi se popravila atmosfera i najavila žetva trofeja. No, početak sezone ne sluti na dobro, Real kao da je zaboravio postizati golove pod vodstvom novog trenera.

Bale izvor svih problema

Još jednom se pokazalo da Real teško zabija kada njegov najbolji igrač i strijelac nije u formi. Možda je samo koincidencija, ali čini se da je Ronaldova iznenadna jalovost povezana s problemima koji su se javljali između njega i Beniteza na ljetnim pripremama. Bilo je tu svega, Ronaldovih izljeva srdžbe i nezadovoljstva, svađa s trenerom na otvorenoj sceni, čudnih Benitezovih izjava i najava promjene sustava igre.

Čini se da je izvor svih problema Benitezova odluka da igru gradi oko Garetha Balea. Ronaldo je očito zaključio da Velšanin preuzima palicu glavnog igrača momčadi. To je logičan zaključak, jer igrač oko kojeg se vrti igra neke momčadi mora biti i glavni igrač iste. Drugačije ne ide.

Florentino Perez dao je zadatak Benitezu da kako zna i umije vrati u život Balea, kojeg su prošle sezone navijači uzeli na zub zbog loših ili nedovoljno dobrih igara. Perez je zaključio da Balea mora maknuti s desne strane. Velšaninu najviše odgovara pozicija na lijevom krilu, no problem je što na toj strani igra Ronaldo. Benitez je imao ideju da Ronalda prebaci u vršak napada, no Portugalac je očito odbio tu ideju.
Benitez se potom odlučio Balea prebaciti u sredinu, odmah iza leđa najisturenijeg napadača u formaciji 4-2-3-1, te mu je povjerio ulogu glavnog razigravača. Benitez je dao Baleu najveću slobodu kretanja, inzistirajući da što češće mijenja mjesta sa suigračima u napadu.

Isco na mjesto 'playmakera' ili na klupu

Međutim, u Gijonu je to više sličilo na kaos na travnjak nego na uigrane kombinacije. Baleovim prelaskom u sredinu, pojavio se problem gdje smjestiti Isca? Benitez se odlučio prebaciti ga na desnu stranu, iako je jasno da mu ta pozicija znatno manje odgovora nego mjesto u sredini. Isco je jak na lopti, tehnički gotovo savršen, ima odličan zadnji pas i općenito istančan osjećaj za pas igru, no nije odveć hitar i eksplozivan, štoviše, prilično je spor i kao takvom mu nikako ne odgovara špartanje po desnom krilu. Mnogi su analitičari mišljenja da Isco zbog svojih fizičkih predispozicija ne može igrati na krilu i da ako već ne može biti „playmaker“, što je njegova prirodna pozicija, mora u povučeni vezni red ili na klupu. Kako u sredini igraju Luka Modrić i Toni Kroos, ostaje samo klupa.

Benitez očito na silu želi naći mjesto za Isca, koji je ljubimac navijača, no zbog toga trpi igra momčadi. Tek je odigrano prvo kolo i nije isključeno da će Benitez ubrzo odustati od zamisli da od fizički moćnog Balea radi „playmakera“, a da od tehnički jakog ali i prilično sporog Isca radi krilo.

U ovom trenutku za Beniteza je najvažnije pitanje kako udobrovoljiti Ronalda i vratiti ga u golgetersku formu? Nije normalno da Real s takvim napadačkim potencijalom nije u stanju zabiti pogodak u pet od devet utakmica. Podjednako je nenormalno da igrač koji ima prosjek više od jednog gola u svim utakmicama zabije tek jedan gol u šest utakmica. Kako igra i ponaša se na travnjaku, čini se kao da "bojkotira" Beniteza. Možda je to pretjerana konstatacija, ali nešto očito ne štima u redovima „kraljeva“ ...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX