Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvijezda Rome

Nesretna priča: Bio je na pragu Uniteda, a sad s 25 završava karijeru?!

Veliku dramu proživljava sjajni veznjak Rome i nizozemske reprezentacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ne vidim način na koji bi se Kevin Strootman mogao vratiti uspješnom igranju nogometa. Njegova karijera je bespovratno uništena."

Riječi su to kojima je bivši liječnik Rome Mario Brozzi šokirao sve Nizozemce i navijače Rome, za koju je prije godinu i pol potpisao Strootman.

Vjerujući da u njemu leži ogroman potencijal, Roma je PSV-u za ovog odličnog veznjaka platila 17 milijuna eura. Strootman, koji je 13. veljače proslavio 25. rođendan, je ta očekivanja potvrdio već u premijernoj sezoni na Olimpicu, ali onda je prije godinu dana ozlijedio koljeno zbog čega je propustio ostatak prošle sezone i Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Nažalost, ispostavilo se da je ozljeda puno teža nego se u prvi mah mislilo. Pukli su mu ligamenti, a oštećen mu je i veći dio hrskavice u koljenu. Bio je na operaciji, pauzirao je osam mjeseci i vratio se u studenom 2014. Zadnji nastup upisao je 26. siječnja ove godine na utakmici s Fiorentinom gdje mu se ozljeda pogoršala i sad mora na novu operaciju.

Sve zbog toga, jer, kako tvrdi Brozzi, "prva operacija nije bila uspješna": "Oštećenje hrskavice puno je kompleksnije nego što ljudi misle. Ne vidim način na koji se Strootman može vratiti."

Da stvar bude gora, nedugo nakon što je Louis van Gaal preuzeo Manchester United poželio je Strootmana dovesti na Old Trafford. Roma je tražila 30 milijuna eura, United je to bio spreman platiti, ali transfer je stavljen na čekanje dok se ne vidi rasplet oko ozljede...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider