Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast!

Lijepa gesta nepoznatog navijača Hajduka: Ubijeni George Floyd "osvanuo" na Poljudu

U akciji koju je Hajduk nedavno pokrenuo jedan njihov navijač odlučio je dati svoj mali doprinos borbi protiv rasizma.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Afroamerikanac George Floyd, koji je 25. svibnja preminuo u Minneapolisu nakon što ga je policajac Derek Chauvin nekoliko minuta gušio prilikom uhićenja, dobio je srce sa svojim imenom i prezimenom na stadionu Poljud.

O čemu se radi? Hajduk je nedavno pokrenuo akciju "Uvik u srcu", u sklopu koje je svim svojim godišnjim pretplatnicima poklonio srce s njihovim imenom i prezimenom na istočnoj tribini Poljuda. Uz to što su pretplatnicima zalijepili njihovo srce s imenom i prezimenom, iz Hajduka su ponudili mogućnost i svim ostalim navijačima (koji nemaju godišnju ulaznicu) da sudjeluju u ovoj akciji i tako pomognu svom klubu.

Svatko tko uplati 100 kuna dobit će na kućnu adresu set od pet tzv. koronaulaznica i crveno-plavo srce na Istoku Poljuda, pri čemu je moguće odabrati hoće li to biti ime od osobe koja uplaćuje ili od nekog drugog.

Upravo tu mogućnost iskoristio je jedan od navijača Hajduka uplativši za srce s natpisom "George Floyd".

Lijepa gesta i maleni, ali simbolični doprinos borbi protiv rasizma - društvenog problema na svjetskoj razini koji, nažalost, s vremena na vrijeme ne zaobilazi ni nogomet.

gol expired Šokantno priznanje najboljeg vozača Formule 1: "Zlostavljali su me i tukli zbog boje kože" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider