Automoto
SPORTOVI
Automoto
"najvažnija godina naših života"

Šokantno priznanje najboljeg vozača Formule 1: "Zlostavljali su me i tukli zbog boje kože"

Lewis Hamilton jedini je tamonoputi vozač Formule 1 u aktualnom Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prosvjedi zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, kojeg je policajac ugušio klečeći mu na vratu, odvijaju se u cijelom svijetu. U SAD-u gledamo nemile scene fizičkih obračuna zbog kojih brojimo nove žrtve, dok u ostatku svijeta uglavnom traju mirni prosvjedi.

Brojni sportaši pridružili su se prosvjedima i pružaju podršku pokretu "Black Lives Matter". Jedan od njih je i najboljih vozač Formule 1 današnjice, tamonoputi Britanac Lewis Hamilton. On je na svom Instagramu otkrio šokantan detalj iz svog djetinjstva vezan za rasizam koji je u 21. stoljeću i dalje vrlo prisutan.

gol expired Kako izgleda casting za Miss sporta: Sportašicama uzimali mjere, pogledajte fotke divider

"Malo sam govorio o svojim osobnim iskustvima, jer su me učili da takve stvari držim za sebe. No ja sam bio zlostavljan, tukli su, jedini način na koji sam se mogao obraniti je da to sam naučim. Zato sam trenirao karate. Efekti negativnog mišljenja ne mogu se mjeriti. Zbog toga danas vozim ovako kako vozim. Srećom imao sam oca, snažnu figuru na koju sam se mogao ugledati i koji je uvijek bio uz mene", kazao je Hamilton i nastavio:

"Ovo bi mogla biti najvažnija godina naših života u kojoj možemo konačno započeti s promjenama, stati na kraj socijalnoj opresiji manjina."

Hamilton bi u svoju novu, daleko skraćenu sezonu Formule 1 trebao krenuti u srpnju, kada su na rasporedu dvije utrke Svjetskog prvenstva u Austriji.

gol expired Vraćaju se navijači na stadione: Capak objavio sretnu vijest divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider