Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I odvjetnik - također

Neobična situacija: Sudac koji je tužio Tudora u subotu dijeli pravdu Hajduku

Delegirane su službene osobe za 24. kolo Hrvatski Telekom Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati su suci, delegati i kontrolori za 24. kolo HNL-a koje će se igrati od četvrtka 27. veljače do subote 29. veljače.

Samo po sebi to ne bi bila neka bitna vijest da se, ovaj put, ne radi o specifičnoj situaciji koja se tiče utakmice Osijek - Hajduk.

Naime, za glavnog suca te utakmice određen je Fran Jović, zagrebački arbitar koji prije nekoliko mjeseci podnio tužbu protiv sadašnjeg trenera Hajduka Igora Tudora.

Jović je podnio tužbu protiv Tudora zbog, kako je naveo, duševnih boli prouzrokovanih jednom navodnom izjavom koju je Tudor dao u proljeće 2017. godine, dok je bio trener turskog Karabukspora. Na novinarsko pitanje "tko će postati prvak Hrvatske - Rijeka ili Dinamo" Tudor je odgovorio da će "u slučaju neizvjesne završnice prvak biti Dinamo jer su tu razni matoci, jovići, conjari".

Izgubio jedan spor pa pokrenuo drugi pa - odustao

Zbog iste navodne izjave u zajedničkom su predmetu Tudora svojedobno tužili Fran Jović i pomoćni nogometni sudac Dalibor Conjar, ali u tom predmetu Tudor je od strane Županijskog suda u Zagrebu u veljači 2019. pravomoćnim rješenjem proglašen nedužnim.

Jović je poslije toga sam pokrenuo postupak kojim je tražio naknadu za duševne boli, ali početkom ovog mjeseca obznanio je skupa sa svojim odvjetnikom Ivanom Županom da povlači tužbu i da je spor riješen dogovorom.

Zanimljivo, Jovićev odvjetnik Ivan Župan također je nogometni sudac, on je iz Bjelovara i također je delegiran za subotnji dvoboj Osijeka i Hajduka. Župan će u tom susretu imati ulogu četvrtog suca, onoga koji je smješten uz teren, između dvojice trenera.

Dakle, Jović je zadužen za dijeljenje pravde na samom travnjaku, a Župan za smirivanje napetosti koje se na klupama obično pojave u utakmicama s visokim ulogom.

Subotnji dvoboj Osijeka i Hajduka svakako je jedan od tih...

Parovi 24. kola:

ČETVRTAK, 27. veljače
16:30 Inter Zaprešić - Lokomotiva

PETAK, 28. veljače
17:00 Slaven Belupo - Varaždin
19:00 Gorica - Istra 1961

SUBOTA, 29. veljače
15:00 Osijek - Hajduk
17:30 Dinamo - Rijeka

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider