Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uz jedan 'osigurač'

Nekad veliki talent ipak nije dovoljno dobar da ostane: Iz Barce u Englesku

Bivši mladi španjolski reprezentativac i dosadašnji igrač Barcelone, 19-godišnji Adama Traore potpisao je petogodišnji ugovor s engleskim premijerligašem Aston Villom, objavio je katalonski klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aston Villa je za dolazak igrača koji igra na poziciji desnog krila Barceloni platila odštetu od 10 milijuna eura, uz mogućnost da uplati još dva milijuna eura kroz bonuse za ostvarene rezultate.

No, Barcelona se ipak osigurala u slučaju da ova prodaja ispadne pogrešna. Imaju mogućnost otkupiti Traoreov ugovor u prve tri godine i vratiti ga u svoje redove. To je nova mantra Katalonaca koji u supermomčadi nemaju mjesta za talentirane mladiće.

Traore je prošle sezone većinom igrao za Barceloninu B momčad te u 37 nastupa postigao tri pogotka. Zabilježio je i dva nastupa za prvu momčad u španjolskom kupu postigavši svoj prvijenac u prosincu prošle godine.

Adama Traore je u veljači 2014. zatražio promjenu nogometnog državljanstva kako bi mogao nastupati za reprezentaciju Malija.

Zanimljivo, u Monaco je ove godine stigao godinu dana stariji Malijac istog imena pa su mnogi mediji malo zbunjeni stavljajući fotografije igrača Monaca u vijest o transferu novog igrača Ville.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider