Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ranjena Barca na iskušenju

Navijači žele Rakitića, Enrique sam luta kišnim Manchesterom

Nekoliko sati prije utakmice trener Barcelone prošetao je solo kišnim gradom kako bi malo rashladio glavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City – Barcelona zasigurno je najzvučniji par osmine finala Lige prvaka. Drugu godinu zaredom sastaju se u istom dijelu natjecanja. Prošle sezone Barca je slavila s ukupnih 4:1 (0:2, 2:1). Barca je jedanaesti put zaredom u osmini finala, a City drugi put.

Barca stiže na Etihad nakon iznenađujućeg poraza od Malage na Camp Nouu u prošlom kolu Primere. Barca je do te utakmice nanizala 11 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima, tako da je taj je poraz šokirao njezine navijače, a kakve je posljedice ostavio na momčad Luisa Enriquea, najbolje će se vidjeti večeras na Etihadu.
Nagađa se koju će momčad Enrique izvesti na travnjak. U anketi El Mundo Deportiva navijači Barcelone najviše bi voljeli da se „građanima“ suprotstavi sljedeća postava: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Neymar, Suarez.

Nekoliko sati prije utakmice trener Barcelone prošetao je solo kišnim gradom kako bi malo rashladio glavu. Iako je bio ogrnut kabanicom, fotoreporteri su ga ipak uhvaili. Katalonski mediji predviđaju da će Enrique poslušati glas navijača.

Manchester City je u posljednje dvije utakmice pokazao visoku razinu forme. City je razbio Stoke sa 4:1 u gostima, a kod kuće je demolirao Newcastle 5:0. To je bila prva utakmice „građana“ bez primljenog gola u posljednjih 11 utakmice u svim natjecanjima. Manuel Pellegrini ne može računati na svojeg stožernog igrača, veznjaka Yayu Tourea, koji izdržava posljednju od tri utakmice suspenzije. Postava Cityja mogla bi ovako izgledati: Hart – Zabaleta, Kompany, Mangala, Clich – Nasri, Fernando, Fernandinho, Silva – Aguero, Džeko.

Prvi dvoboj Juventusa i Borussije Dortmund nakon finala 1997.

Sudar Juventusa i Borussije Dortmund čini se kao drugi najatraktivniji par osmine finala. Juve i Borussia sastaju se prvi put nakon minhenskog finala Lige prvaka 1997., u kojem je slavila njemačka momčad sa 3:1. To je za sada jedini Borussijin naslov prvaka Europe. Juve je dvaput osvajao najprestižniju klupsku titulu.
Torinska „stara dama“ drži čelnu poziciju u talijanskom prvenstvu, dok se Borussia ogorčeno bori za ostanak u Bundesligi.

Juve slovi za favorita, međutim, „crno-žuti“ su protutnjali kroz skupinu Lige prvaka i slika koju daju iz prvenstva zasigurno nije realan prikaz njihove snage. Borussia je pobijedila u pet od posljednjih sedam gostujućih utakmica u Ligi prvaka, ali Juventus nije izgubio na domaćem travnjaku u posljednjih 46 utakmica. Zadnji koji je pobijedio Juve u Torinu bio je Bayern, u travnju 2013. Juve je bez poraza u posljednjih 13 utakmica u svim natjecanjima od završetka natjecanja po skupinama.

Massimilianu Allegriju nedostaje Marrone zbog ozljede, a pod upitnikom su Barzagli i Matri. Jürgen Klopp ne može računati na Grosskreutz (ozljeda), a pod upitnikom su Kehl, Durm i Kampl.

Vjerojatne postave:
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Pogba - Vidal - Morata, Tevez.
Borussia Dortmud: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - Blaszczykowski, Kagawa, Reus - Aubameyang.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider