Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
19 golova, Covid-19

Navijači s juga Italije "predvidjeli" koronavirus: Pogledajte fotografiju od prije 16 godina

Cijela Italija ovih je dana pogođena koronavirusom, u karanteni se nalaze milijuni ljudi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od svih europskih zemalja u kojima je dosad potvrđeno prisustvo koronavirusa, najteže je pogođena Italija.

Cijeli sjever zemlje proglašen je svojevrsnom "crvenom zonom", trećina zemlje nalazi se u karanteni, a broj zaraženih, nažalost, proteklih je dana u konstantnom rastu.

Koronavirus je u velikoj mjeri pogodio i talijanski sport, i onaj koji se igra na otvorenom (cijelo kolo Serie A odigrano je bez gledatelja), i dvoranski.

U vrijeme dok je dobar dio Talijana u strahu od širenja zaraze, pojavila se fotografija iz 2004. godine kojom je, figurativno rečeno, previđen dolazak koronavirusa u Italiju.

Corona je bio njihov idol

Catanzaro, klub sa samog juga Čizme, u sezoni 2003./2004. bio je u trećem rangu natjecanja i borio se za ulazak u Serie B, a prvo ime bio im je Giorgio Corona. Iskusni napadač te sezone postigao je 19 golova u 33 nastupa, a navijači su ga obožavali do te mjere da su mu, pri kraju prvenstva, podignuli transparent na kojem je pisalo:

"Infetti da Corona virus."

U prijevodu: zaraženi Corona virusom.

Inače, Catanzaro je u međuvremenu prošao štošta, od ulazaka u viši i ispadanja u niži rangu, a i danas je trećeligaš. U južnoj skupini Serie C trenutačno se nalazi na sedmom mjestu i drži poziciju koja ga vodi u razigravanje za Serie B.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider