Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet je bilo svega

I dalje traje 'rat' u Barceloni: Na udaru Shakira, Messi i osnivači Barce

U uzvratnom dvoboju Kupa kralja između Espanyola i Barcelone opet je bilo vruće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi dani 2016. godine u Barceloni su obilježeni gradskim derbijima. Barcelona i Espanyol odigrali su čak tri utakmice u prva dva tjedne nove godine i od ukupno četiri utakmice Barce tri su bile protiv gradskog rivala. Iznenađenje se dogodilo u prvoj utakmici. U prvenstvu su odigrali 0:0 na El Pratu, a onda se Barca na neki način osvetila s ukupno 6:1 u dvije utakmice osmine finala Kupa kralja. Bili su to itekako vruće utakmice u kojima je bilo svega.

Dugo se tako nisu 'zakrvili' Barca i Espanyol, a umalo je došlo i do većih fizičkih obračuna kada se Luis Suarez htio obračunati s protivnicima u tunelu nakon prve utakmice Kupa zbog čega je dobio suspenziju od dvije utakmice. Na toj utakmici vidjeli smo i gaženje Lea Messija zbog kojeg je Pau Lopez trebao biti isključen. Igrači Espanyola imali su još pogibeljnih startova zbog kojih su domaćini gubili živce.

'Ugodni' razgovor Messija i Alvara, vrijeđanje Shakire

Nastavak smo dobili u jučerašnjoj 2:0 pobjedi Barcelone kod Espanyola. Igrač domaćina Alvaro s kapetanskom trakom oko ruke vrijeđao je Lea Messija pokazujući mu da je nizak. Osvajač pete Zlatne lopte nije ostao dužan, pa je poentirao s 'a ti si jako loš'. Dobio je Messi kasnije i udarac u glavu, ali i ovaj put je prošao bez posljedica.

Na El Pratu je svoju porciju dobila i poznata pjevačica Shakira. Tijekom gradskih derbija konstantno je najžešća grupa navijača Espanyola vrijeđala Piquea i njegovu suprugu, pa ovaj opet nije mogao držati jezik za zubima te je na Twitteru poručio: 'Oni nikad neće razumjeti', aludirajući na politička stajališta za i protiv neovisnosti Katalonije.

Domaći su navijači izvjesili pomalo infantilne transparente koji aludiraju da prvi sin Piquea i Shakire liči na njenog bivšeg partnera i slično.

Tko je 'pravi Katalonac'?

Također, u koreografiji su pokušali zadati udarac puno popularnijem gradskom rivalu na političkoj bazi. Željeli su poručiti da je Espanyol osnovao rođeni Katalonac, dok je Barcu osnovao Švicarac Joan Gamper (Hans Kamper).

Ángel Rodríguez Ruiz, osnivač Espanyola uistinu se za razliku od Gampera rodio se u Barceloni, ali je njegov otac stigao u Kataloniju iz Granade, kao mnogi stanovnici siromašne južne regije Andaluzije u 19. i 20. stoljeću. Malo je reći kako su navijači Barce na takvu provokaciju umirali od smijeha, jer njihov je klub simbol otpora Katalonije i borbe za neovisnost, dok je Espanyol bio klub doseljenika iz ostalih dijelova Španjolske.

No, ipak treba reći kako danas Espanyol nije klub isključivo onih koji se ne slažu s katalonskom neovisnošću. Na njihovim utakmicama mogu se vidjeti brojne zastave Katalonije, ne samo one službene već i 'senyere', simbol neovisnosti. Također, nisu niti svi navijači Barcelone za odvajanje od Španjolske pa se ti politički simboli ovih klubova danas najviše odnose na one najžešće skupine navijača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider