Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tako se to radi

Originalan potez njemačkih navijača: Poslali snažnu poruku nogometnim glavešinama

U Frankfurtu je sinoć odigrana posljednja utakmica 23. kola Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednja utakmica 23. kola njemačke Bundeslige odigrana je ovog ponedjeljka u Frankfurtu, a Union Berlin kao gost s 2:1 svladao je domaći Eintracht.

Baš to što se igralo u ponedjeljak obilježilo je taj dvoboj jer su navijači Eintrachta odlučili prosvjedovati protiv termina utakmice.

Premda su imali ulaznice, njih oko 8.000 na donjem dijelu tribine iza gola nije se pojavilo, a umjesto navijača tamo je tijekom cijele utakmice stajao transparent s prekriženim natpisom "Montag", što je njemačka riječ za ponedjeljak.

Igor Bišćan veliki intervju za GOL.hr: O Kloppu, Liverpoolu, Ligi prvaka, Realu, Barci...

Time su se Eintrachtovi navijači priključili seriji prosvjeda njemačkih navijačkih skupina koje se izrazito protive igranju utakmica ponedjeljkom.

Njemački nogometni savez od toga dobro zarađuje jer su te utakmice izuzetno dobro gledane, međutim navijači se bune jer igranje utakmica ponedjeljkom predstavlja poseban problem za sve one fanove koji putuju na utakmice svog kluba pa osim što se sam dvoboj igra na radni dan, i dan kasnije (utorak) većina njih mora biti na poslu. A onda baš i nije zgodno napraviti 1000 ili više kilometara u jednom danu.

S obzirom na sve to, njemački navijači jedinstveni su u stavu: "Stop igranju utakmica ponedjeljkom!"

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider