Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo podbacio

Navasova 'pljuska' Perezu, Benzema ljutit na Beniteza: Kod Modrića lopta kao u sefu

Keylor Navas novi je junak navijača Real Madrida, dok je Karim Benzema u startu sezone uspješniji od Cristiana Ronalda.

Tko se još sjeća Ikera Casillasa? Keylor Navas novi je junak navijača Real Madrida! U anketi Marce navijači su ga proglasili igračem „El Madrileña“, gradskog derbija između Atletica i Reala, koji je sinoć odigran na Vicente Calderonu te je zaključen remijem 1:1.

VIDEO Ronalda još 'pere' ego: Lov na Messija uzrok svih problema

VIDEO Atletico zaustavio Real, Villarreal ostao ispred svih!

Kostarikanac je u prvom poluvremenu obranio jedanaesterac Antoniju Griezmannu, to mu je drugi obranjeni jedanaesterac u sezoni, a u sučevoj nadoknadi još jednom je spasio Real spriječivši Jacksona Martineza da Atleticu donese sva tri boda. Navasu je bilo dovoljno samo sedam kola da pokaže kako je Florentino Perez grdno pogriješio kada ga je u ljetnom prijelaznom roku htio mijenjati za David da Geu i doplatiti još tridesetak milijuna eura. Baš na tom slučaju Navasa očituje se neracionalna i ponekad potpuno zbunjujuća politika predsjednika Reala, koji je često traži „kruha preko pogače“.

Navas uz bok Neueru

Real je doveo Navasa iz Levantea kao najboljeg vratara Primere i uz Manuela Neuera najboljeg vratara Svjetskog prvenstva u Brazilu, no Carlo Ancelotti više je vjerovao Casillasu, iako je ovaj posljednjih godina u Realu bio daleko od svoje stare forme, kada je bio najbolji ili ponajbolji vratar svijeta. Iako je bilo jasno da odmah treba na vrata, Navas je strpljivo čekao svoju šansu i najavljeni odlazak Casillasa. Perez je, međutim, krenuo u suludu potjeru za De Geom, čime su u Realu pokazali da ne vjeruju Kostarikancu.

Da nije bilo birokratske zavrzlame u dobrom poznatom „slučaju De Gea“, Navas bi danas čuvao mrežu Manchester Uniteda i spašavao ga od poraza. Navas je ostao na Bernabeuu samo pukom slučajnosti ili ako hoćete, nespretnošću činovnika Reala i Manchester Uniteda. Jedina Navasova mana u odnosu na De Geu, ako to tako možemo nazvati, jest ta što dolazi iz male i marketinški nezanimljive zemlje, dok je De Gea Španjolac i kao takav je vjerojatno zanimljiviji predsjedniku Reala, kojeg mnogi optužuju da su mu marketing i financije važniji od stručne logike.

Ronaldo podbacio, Casemiro oduševio

Navas je povučen, religiozan i miran obiteljski čovjek. Nije razvikan poput nekih svojih kolega, ali već nekoliko godina sigurno spada u red najboljih golmana svijeta, prema našoj ocijeni odmah uz bok Manuelu Neueru. Kostarikanac je u tri sezone provedene na vratima Levantea radio čuda, posebice je bio briljantan na utakmicama protiv Barcelone i Reala. Znao je izluditi i Messija i Ronalda bravuroznim obranama. No, tek nakon Mundijala u Brazilu postao je poznat široj svjetskoj javnosti. To je i razlog zašto ga je Real kupio.

Gotovo da nema sumnje da je Reala dobio vratara za idućih nekoliko godina. Tek mu je 28 godina, dakle u zenitu je karijere. U svakom slučaju prava je i dostojna zamjena za Casillasa. Cristiano Ronaldo opet je podbacio u gradskom derbiju, dok je Gareth Bale ušao s klupe, odigrao je tek za prolaznu ocjenu, kao i veći dio ostatka momčadi Reala. Madridski mediji oduševljeni su partijom Brazilca Casemira. Od strane nekih medija dobio je najveću ocjenu i proglašen je igračem utakmice. Ističe se da je odlično čuvao leđa Luki Modriću te da je taktički odigrao besprijekornu utakmicu. Među najbolje ocjenjenim igračima Reala je i hrvatski veznjak, za kojeg Marca i As kažu da je motor Reala i glavni razigravač momčadi.

Benzema ljutit na Beniteza

„Kada Modrić primi loptu, čini se da vrijeme staje, toliko je, naime, sigurna u njegovim nogama. Kao da je spremljena u sef“, piše As.

Madridski mediji posebice hvale golgeterski učinak Karima Benzeme, koji je u šest utakmica postigao isto toliko golova te je trenutačno najbolji strijelac lige. Naravno da derbi ne može proći bez kontroverzi. Čini se da se Benezma opasno naljutio jer ga je Rafael Benitez zamijenio Mateom Kovačićem. Francuz je izgledao pokislo kada ga je Benitez zagrlio uz aut-crtu. Benzema ne voli kada ga se mijenja, posebice kada je u tako ubitačnoj golgeterskoj formi. Mediji Benitezu općenito zamjeraju što previše mijenja i rotira igrače.

„Zamjene su u nadležnosti trenera. Ja mogu samo pokušati pomoći suigračima. Miran sam, moram nastaviti naporno raditi kako me trener ne bi mijenjao. Večeras me zamijenio radi rezultata, želio je pojačati obranu. Uostalom, pitajte trenera. Moje je da igram i dajem sve od sebe“, s primjetnom dozom gorčine i sarkazma pričao je Benzema nakon utakmice. Sad kada su se Ronaldo i Bale utišali, eto nove zanimljive priče za španjolske medije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider