Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izvan travnjaka

Zahuktava se 'rat' Barcelone i Real Madrida

Do početka prijelaznog roka ostalo je više od mjesec dana, no 'rat' između Barcelone i Real Madrida već je započeo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vezni nogometaš Rome Miralem Pjanić imat će slatke brige tijekom ovih blagdana. Dva najveća kluba na svijetu, Real Madrid i Barcelona, spremna su se dobro potući oko usluga bosansko-hercegovačkog reprezentativca. Nakon što je svoj otvoreni interes za Pjanića izrazila Barcelona, sličnu je stvar napravio i Real Madrid.

Prema pisanju Marce Real Madrid imao je svoje skaute na utakmici Lige prvaka između Barcelone i Rome, koja je završila pobjedom katalonskog sastava 6:1. Pjanić nije briljirao u toj utakmici, ali su njegove predstave ove sezone bile i više nego odlične da privuku interes najvećih klubova svijeta. U svega 15 nastupa Pjanić je upisao osam pogodaka.

Real Madrid je dobro zapamtio Pjanića u sezoni 2009/2010 kada je s Lyonom izbacio 'kraljevski klub' iz Lige prvaka. Nekoliko dana nakon tog sraza bosansko-hercegovački reprezentativac izjavio je da mu je san na sebe navući dres madridskog kluba.

"Da. Real Madrid je moja momčad. Pratim klub od malih nogu. Tko zna, možda ću jednog dana zaigrati sa svojim dobrim prijateljem Karimom Benzemom".

Prije svega nekoliko dana Pjanić je sličnu stvar rekao i nakon utakmice s Barcelonom.

"Nikada ne znate što se može dogoditi. Zaigrati na Nou Campu je uvijek poseban poziv".

Problem za Real Madrid mogla bi biti sankcija FIFA-e oko dovođenja igrača u sljedećih nekoliko prijelaznih rokova. Riječ je o istoj kazni koja za mjesec dana ističe u slučaju Barcelone. Ukoliko predsjednik Reala Florentino Perez uspije dovoljno dugo odgoditi tu odluku, moguće je da će Real već početkom siječnja napraviti nekoliko transfera. Pjanić je definitivno jedna od meta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider