Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudna igra sudbine

Nakon 20 godina Wenger se vraća na mjesto gdje je sve počelo

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka htio je da se vječni menadžer Arsenala Arsene Wenger vrati na stadion kluba s kojim je osvojio prvi trenerski trofej...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Monaco i Arsenal borit će se za četvrtfinale Lige prvaka, a to je ujedno dvoboj bivšeg i aktualnog Wengerovog kluba.

Francuski nogometni stručnjak bio je trener Monaca od 1987. do 1994. godine, a na menadžerskoj klupi Arsenala je od 1996. godine do danas. Uoči ždrijeba novinari su mu postavili pitanje što misli o mogućnosti da se sastane sa svojim bivšim klubom.

"Glupo je reći da se ne želim vratiti u Monako. Napustio sam ga prije 20 godina, no i dalje me za njega vežu samo najljepše uspomene. Tamo sam dobio prvu priliku da se pokažem i dokažem kao mladi trener", rekao je Wenger.

On je već nekoliko puta bio na rubu otkaza u londonskom klubu, ali se svaki puta serijom pozitivnih rezultata izvlačio.

Francuz je s Monacom i Arsenalom osvojio sveukupno četiri naslova državnog prvaka (tri u Engleskoj i jedan u Francuskoj), šest kupova (jedan francuski i pet engleskih FA) i pet Community Shieldova u Engleskoj.

Zanimljivo, posljednji susret Monaco i Arsenal odigrali su prošloga ljeta na tradicionalnom Emirates Cupu kada je klub iz Kneževine, čija vrata brani Danijel Subašić, slavio s minimalnih 1-0. Pogodak je postigao Radamel Falcao, kojeg nema više u momčadi (posudba Manchester United).

Prva utakmica igra se 25. veljače na Emiratesu, a uzvrat 17. ožujka na stadionu Luja II.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider