Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Modri' u lovu na Ligu prvaka

Najzvučnije pojačanje Dinama zabrinuto: Partizan bi bio melem na ranu!

Dinamo večeras kreće u novi lov na Ligu prvaka, prva prepreka je litavski Žalgiris.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Modri“ u drugom pretkolu Lige prvaka dočekuju litavski Žalgiris u ne baš sjajnoj formi, ako je suditi prema izdanju u Superkupu protiv Rijeke. „Nikad jači Dinamo“ na Kantridi je odigrao blijedu partiju pa su se već na samom startu sezone pojavile sumnje u snagu današnje momčadi „modrih“.

„Nismo igrali kako smo se dogovorili, ali siguran sam da će protiv Žalgirisa biti puno bolje“, izjavio je nakon utakmice novi vratar Dinama Eduardo Carvalho. Iz ove izjave portugalskog reprezentativca može se štošta zaključiti. Čujemo da nije bio baš presretan onim što je vidio na Kantridi, navodno je neugodno iznenađen kolutao očima. Čini se kako je Portugalac očekivao znatno bolju partiju svojih novih suigrača, barem prema opservacijama koje je dobio prije nego što je potpisao ugovor s „modrima“.

Dinamo je uložio poprilična sredstva u nove igrače, namjerno ne kažemo pojačanja jer je još prerano zaključiti da će to i biti. Pridošli igrači poput spomenutog Eduarda ili Machada imaju odlične reference, no uvijek je ostaje otvoreno pitanje kako će se snaći u novoj sredini?

Novim igračima obično je potrebno određeno vrijeme za adaptaciju, a Dinamo nema vremena. Kada se svi igrači oporave od ozljeda, Zoran Mamić bi negdje u listopadu mogao imati na dispoziciji zaista obećavajuću momčad, no do listopada je daleko, do tada treba preživjeti pa će se onda pričati.

Žalgiris vjerojatno neće biti problem, Litavci su ipak za dvije klase ispod Rijeke i teško da mogu iznenaditi „modre“, no problemi bi se mogli pojaviti u 3. pretkolu kada u bubanj ulaze puno nezgodniji suparnici kao što su Legia iz Varšave, Maribor, Slovan iz Bratislave ili Partizan. Možda bi ovaj potonji bio optimalan suparnik kada biste upitali čelnike Dinama. Beograđani su daleko od negdašnje slave i snage, a vjerojatno bi napunili Maksimir, što bi bila najfinija moguća glazba za uši čelnika Dinama.

Možda je logično što Dinamo u prvoj natjecateljskoj utakmici nije blistao, ali je isto tako jasno da će u kratkom roku morati rapidno popraviti formu ako želi ostvariti maksimalni cilj, odnosno plasman u Ligu prvaka, a neće biti lako osigurati niti Europsku ligu. Jasno, puno toga će ovisiti i o ždrijebu. U tom smislu utakmica sa Žalgirisom bit će test za ono što tek slijedi.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider