Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova afera na Camp Nou

Najžešći navijači Barcelone naprosto 'poludjeli': 'To je izdaja'

Čini se da je na pomolu nova kriza u Barceloni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najžešći navijači Barcelone naprosto su „poludjeli“ nakon što je procurila informacija da je predsjednik Josep Maria Bartomeu odlučio ne žaliti se na kaznu UEFA-ine zbog katalonskih zastava na finalu Lige prvaka u Berlinu.

Igrači Barce zaprepašteni Messijem: Nisu mogli vjerovati, a neće ni Ronaldo!

Bartomeu je isprva obećao da će „ići do Boga“ kako bi UEFA povukla kaznu, no čini se da je pogazio obećanje, što su mnogi navijači Barcelone protumačili kao izdaju nacionalnih interesa.
Naime, UEFA-ina kazna je podigla veliku prašinu u Kataloniji, ne zbog iznosa, koji je smiješan za Barcu, radi se o 30.000 eura, već zbog principijelnih razloga. Odluka UEFA-e postala je politički problem u Kataloniji.

Navijači Barcelone su zgroženi odlukom UEFA da kažnjava razvijanje nacionalnih zastava Katalonije na utakmicama Lige prvaka i da ih tumači kao neprihvatljivim ponašanjem. Smatraju da cijela priča ide iz Madrida te da je „madridska centrala“ izvršila pritisak na UEFA-u da zabrani unošenje katalonskih zastava na utakmicama Lige prvaka. Katalonci se nikako ne mogu pomiriti s tom odlukom i žele da se Barcelona kao ponos Katalonije postavi čvrsto i nepokolebljivo u odnosu na UEFA-u.

Bartomeu je obećao žestoku borbu, a onda se naglo povukao. Čini se da je razlog tajni pakt s Michelom Platinijem kojem ne trebaju sukobi u UEFA-i u trenutku dok napada fotelju predsjednika FIFA-e. Spekulira se da će Barcelona podržati Platinijevu kandidaturu za predsjednika FIFA-e, a zauzvrat očekuje povećani utjecaj u forumima UEFA-e i pomoć Platinija kad postane predsjednik FIFA-e.

Međutim, navijači Barcelone, posebice mlađa populacija, ne podržavaju Bartomeuovo taktičko manevriranje, smatraju da su izdani i da se preko toga ne može tako olako prijeći. Izljevi bijesa zabilježeni su na društvenim mrežama i navijačkim forumima Barcelone gdje na račun Bartomeua padaju teške optužbe.
Cijelu situaciju iskoristio je Joan Laporta, Bartomeuov glavni protukandidat na nedavnim izborima, da još jednom žestoko napadne novog-starog predsjednika Barcelone.

Laporta je Bartomeua u kampanji optuživao da premalo vodi računa o katalonskim nacionalnim interesima i „višim ciljevima“, tako da mu je posljednja afera došla kao naručena da potvrdi svoje teze. Laporta mu je preko društvenih mreža poručio da će i dalje biti njegov žestok kritičar sve dok ga ne skine s predsjedniče fotelje. Istraživanja su pokazala da Bartomeu ima potporu starijih članova Barcelone, dok je „internetska generacija“ pružila podršku Laporti. To je i razlog zbog čega Laporta pojačano djeluje preko društvenih mreža.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider