Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Arsenal pod pritiskom

Najveća šansa Dinama u Londonu: Arogancija najvećeg stručnjaka za alibi

„Topnici“ će biti maksimalno napaljeni, jamačno će se željeti osvetiti Dinamu za poraz u Zagrebu, ali sumnjamo da su posve eliminirali podcjenjivački stav.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Ako uspijemo proći u drugi krug Lige prvaka, bit ćemo opasni u nastavku natjecanja“, hrabri se menadžer Arsenala Arsene Wenger uoči večerašnjeg okršaja na Emiratesu sa zagrebačkim Dinamom u 5. kolu Lige prvaka.

Strah pred Zagrepčanima raste: Arsenalu ne leži ova momčad Dinama

Za prolaz dalje Arsenal treba prvo pobijediti Dinamo, a onda Olympiakos u Pireju s boljim rezultatom od 3:2 ili jednakim ako na kraju bude imao bolju ukupnu gol razliku od grčkog prvaka, koji uz sve to mora izgubiti od Bayerna na Allianz Areni. Ovo posljednje je više nego izgledno, zbog toga se Wenger ne mora znojiti, no sve ostalo baš i neće biti tako jednostavno.

Čangrizavi Francuz nije propustio naglasiti kako je Dinamo imao dopingiranog nogometaša u prvoj utakmici u Zagrebu, te da bi, smatra on, bilo najpoštenije da je poništen rezultat te utakmice. Istina, zaključio je da su pravila takva kakva jesu i moraju se poštovati, ali i samo podsjećanje na slučaj s Arijanom Ademijem naslućuje da Wenger traži opravdanja u slučaju da Arsenal na kraju ne izbori osminu finala.
Čini se da je pobjedu protiv Dinama već upisao u svoju jednadžbu. Iako se opekao na Maksimiru, arogantni Francuz ne može pobjeći od sebe, to je jače od njega, on je već u mislima u Pireju.

Možda je to Dinamova šansa. „Topnici“ će biti maksimalno napaljeni, jamačno će se željeti osvetiti za poraz u Zagrebu, ali sumnjamo da su posve eliminirali podcjenjivački stav. Između redova može se pročitati kako se na Emiratesu poraz na Maksimiru tretira kao posve slučajan događaj, kao nešto što se događa jednom u stotinu godina.
Kako to često zna reći Wengerov najžešći kritičar, poznati engleski novinar i manjinski dioničar Arsenala, Piers Morgan, Francuz je stručnjak za pronalaženje alibija.

„Tvrdoglav, arogantan i s mentalitetom ja najbolje znam“, kako kaže Morgan, godinama nudi mantru o mladoj momčadi u razvoju i boljim vremenima koja samo što nisu došla, pa je tako i za poraz na Maksimiru pronašao krivce; isprva su to bili sudac i čista nesreća, a onda sumnjivo trkačka moć hrvatskog prvaka. „Slučaj Ademi“ legao mu je baš kao budali šamar.

Jasno je da je Arsenal veliki favorit u uzvratu, usprkos tome što mu nedostaje sedam-osam nogometaša, no Dinamo je već pokazao da ima igru za „topnike“. Nije nebitno što su „modri“ pod daleko manjim pritiskom nego „topnici“. Arsenal je u takvim situacijama često znao pucati po šavovima.

Možebitni poraz Arsenala ili remi, svejedno, značio bi i novu lavinu kritika na račun francuskog menadžera. Možemo samo zamisliti što bi mu radio Morgan na društvenim mrežama. Nakon Zagreba "vadio mu je mast", a nakon Londona mogao bi otići i korak dalje...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider