Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pregovori gotovi

Najskuplji Hrvat ikad: Mourinho pristao na cijenu, Perišić prelazi u Man United!

Dugo su trajali pregovori između Intera, Uniteda i Perišićevih zastupnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Perišić će uskoro postati novi igrač Manchester Uniteda!

Gazzetta dello Sport javlja kako su završeni pregovori između svih zainteresiranih strana (Inter, United, Perišićevi menadžeri) i čeka se još samo službena objava da će 28-godišnji Omišanin postati prvi Hrvat u dresu slavnog kluba s Old Trafforda.

Nerazzurri nisu imali previše izbora jer zbog pokrivanja financijskog fair-playja do 30. lipnja moraju pronaći 35 milijuna eura. Naravno da je to znao i Jose Mourinho pa je uspio prvotni zahtjev Talijana od 60 milijuna eura spustiti na 52 milijuna koliko će Englezi platiti Talijanima.

Mourinho brži i konkretniji od PSG-a

Perišića je htio dovesti i PSG, ali je Mourinho bio brži i konkretniji. Uostalom, krajem ožujka je stigao u Zagreb na kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska - Ukrajina gdje se sastao s našim reprezentativcem i razgovarao o transferu i onome što ga čeka u dresu Crvenih vragova.

Dosad je Mateo Kovačić bio najskuplji hrvatski nogometaš. Za njega je Real Madrid platio Interu 31 milijun eura, jedan više no što su iskeširali Tottenhamu za Luku Modrića.

Perišićeva godišnja plaća bit će sedam milijuna eura, a trebao bi potpisati ugovor na tri ili četiri godine.

Krajem ljetnog prijelaznog roka 2015. Perišić je stigao u Inter iz Wolfsburga za 19 milijuna eura, a tijekom te dvije sezone bio je uz Maura Icardija najbolji igrač Nerazzurra. Zabio je 20 golova i upisao 18 asistencija, a u tom razdoblju pružao je fantastične igre u reprezentaciji.

Hajduku više od milijun eura

Od ovog posla lijepu korist imat će i Hajduk zbog FIFA-inog fonda solidarnosti. Svi klubovi u kojima je nogometaš igrao od 13. do 23. godine dijele pet posto od transfera, ne vrednuje se svaka godina jednako te će Splićani dobiti 2.25 posto. U prijevodu, to je milijun i 170 tisuća eura koji će Hajduku itekako dobro doći usred priprema za novu sezonu i početak prijelaznog roka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider