Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lopta ide kao metak

VIDEO Brzi poput munje: Pogledajte pet "topova" koji se ne mogu braniti

Na njihov udarac golmani strepe, treneri zadovoljno trljaju ruke, a navijači uzdišu u čuđenju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači s "topovima" u nogama jedni su od najopasnijih za protivnike, pogotovo ako uz jačinu udarca posjeduju i određenu dozu preciznosti.

Njihovi se golovi dugo vrte u medijima i uvijek izazivaju oduševljenje, a mi vam donosimo pet igrača s najrazornijim udarcima koji su ostali zabilježeni na utakmicama.

5. Tony Yeboah – 154 km/h

Ikona Leeds Uniteda, Tony Yeboah, smatra se jednim od najboljih ganskih i afričkih napadača. Često je odnosio titulu najboljeg gola mjeseca što ne čudi s obzirom na njegov snažan udarac. Najveću brzinu od 154 kilometara na sat postigao je protiv Wimbledona u sezoni 1995./1996.

4. David Trezeguet – 154.4 km/h 

Davida Trezegueta najviše pamtimo po partijama odigranim u dresu Juventusa. No njegov gol za AS Monaco u četvrtfinalu Lige prvaka 1998. godine ostao je zapamćen kao jedan od najsnažnijih udaraca u povijesti. Francuz je u dobi od samo 20 godina desnicom zapalio Old Trafford i zabio za vodstvo protiv Manchester Uniteda u 6. minuti.

3. Steven Reid – 189 km/h

Reidov gol postignut na utakmici protiv Wigana u sezoni 2005./2006. proglašen je golom sezone. Reid je natrčao na odbijenu loptu i razornim je udarcem neobranjivo poslao u mrežu. Ovaj pogodak je BBC proglasio golom mjeseca za prosinac.
 

2. Arjen Robben – 190 km/h

Nizozemac Arjen Robben branio je boje Real Madrida od 2007. do 2009. godine. U prijateljskoj utakmici protiv Borussije Dortmund zabio je za 2:0 golom od čak 190 kilometara na sat. Utakmicu su Los Blancosi dobili sa 5:0.
 

1. Ronny Heberson - 210.8 km/h

Prvo mjesto na listi najsnažnijih udaraca zabilježenih u povijesti nogometa drži brazilski veznjak Ronny Heberson. Heberson je zabio slobodni udarac za Sporting Lisabon sa 16 metara, a kako golman nije imao šanse govori podatak da je lopti trebalo svega 0.28 sekundi da doputuje do mreže. Udarac od 210.8 kilometara na sat zasad je najsnažniji udarac zabilježen na nekoj nogometnoj utakmici.

Od 27. do 30. listopada u tri paviljona Zagrebačkog Velesajma održat će se Football Fest, veliki nogometni događaj na kojem će, između ostalog, biti organiziran i veliki zabavni park. Uz mnoštvo nogometnog sadržaja, posjetitelji će na Football Festu imati priliku izmjeriti svoju brzinu udarca i usporediti se s najvećim "topovima" u povijesti nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider