Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Djela, a ne riječi"

Nadzorni odbor Hajduka o sastanku s HNS-om: "Uspjeh reprezentacije ne može biti smokvin list"

S malom zadrškom se o sastanku održanom u prostorijama HNS-a oglasio i Nadzorni odbor Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom sastanka održanog u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza, a nastavno na upit Našeg Hajduka u ime članova koji su tražili odgovore, oglasili su se iz Nadzornog odbora Hajduka.

Predsjednik NO-a Hajduka Benjamin Perasović bio je na sastanku skupa s predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.

Hajduk se šturim priopćenjem oglasio nakon što je vijest o sastanku dospjela u javnost, a Nadzorni odbor je šutio sve dok im Naš Hajduk nije uputio zamolbu da se detaljnije oglase, nakon što su se brojni članovi i ostali navijači Hajduka propitkivali o čemu se točno radi.

Priopćenje Nadzornog odbora Hajduka prenosimo u cijelosti:

"Navijačima Hajduka i široj javnosti nisu potrebna dodatna pojašnjenja odnosa koji već duži niz godina vladaju unutar hrvatskog nogometa, pa time ni položaja Hajduka koji je izložen brojnim pritiscima i nepravdama. Istovremeno, uspjeh nogometne reprezentacije ne može biti smokvin list za brojne afere, pravosudne procese i (ne)pravomoćne presude, kao ishod postojećih obrazaca ponašanja jednog dijela ljudi u hrvatskom nogometu.

Usprkos svemu, a poštujući želju i očekivanja ljubitelja nogometa u Dalmaciji, Hajduk se prijavio za domaćinstvo jedne utakmice u ovom ciklusu kvalifikacija, ali uz otprije dobro poznat i čvrsto definiran set uvjeta o nužnim reformama u Hrvatskom nogometnom savezu. Iz HNS-a je kao odgovor stigao prijedlog u kojem se navodi kako bi Hrvatska utakmicu s Mađarskom igrala u listopadu na Poljudu, istovremeno izrazivši želju za održavanjem sastanka tijekom kojeg bi se razgovaralo o detaljima organizacije ovog susreta.

Delegacija Kluba pojačana splitskim gradonačelnikom odazvala se pozivu i otišla razgovarati o spremnosti HNS-a da ispuni tražene i svima poznate zahtjeve Hajduka o reformama u hrvatskom nogometu. Ispunjavanje tih zahtjeva predstavljalo bi značajan korak u uspostavljanju transparentne, poštene i nepristrane nogometne organizacije koja radi za interese čitavog hrvatskog nogometa, a ne samo uske interesne grupe, što je bio slučaj dugi niz godina. Na sastanku se razgovaralo o spremnosti HNS-a, načinima i rokovima u kojima bi se zahtjevi mogli realizirati. Zaključeno je da će se razgovori nastaviti samo ako postoji dobra i iskrena volja HNS-a za rješavanjem spornih točaka koje opterećuju odnose i koče razvoj hrvatskog nogometa. HNS u svojem nazivu ima i riječ "Hrvatski", pa smatramo da on može biti savez isključivo svih nas, bez obzira na to kojoj klupskoj boji pripadamo. Činjenicu da je privatiziran ne moramo i nećemo prihvatiti te ćemo se boriti i dalje za ravnopravnost svih aktera koji na njega polažu pravo.

I u ovoj prigodi još jednom ističemo da u svom radu ne sudjelujemo u stvarima koje bi se skrivale od navijača, dioničara i javnosti, pa tako i u ovom slučaju. Brojni zadaci i izazovi koji svakodnevno stoje pred Klubom u procesu su rješavanja, pa tako i odnosi s HNS-om. Savez je nakon naše kandidature izrazio želju za razgovorima o svim problemima koji opterećuju hrvatski nogomet. Na razgovore se Hajduk odazvao te iznio svoje zahtjeve kao nužan minimum za početak novih odnosa u hrvatskom nogometu. Vremena puno nema, pa ćemo vrlo brzo moći vidjeti koliko će HNS, nakon riječi, i djelima iskazati ozbiljnost svojih namjera.

Nadzorni odbor HNK Hajduk"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider