Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mladi Hrvat im uzeo bodove

"Mrtva utrka" za prvaka u Deželi: Bišćan s Olimpijom u dva kola preskočio Maribor

I dok je u Hrvatskoj praktički sve riješeno kad je riječ o borbi za titulu, u Sloveniji se ona tek zahuktava.

Olimpija (Screenshot: YouTube)

Slovenci će, kako je krenulo, u iduća dva i pol mjeseca uživati u velikoj bitci Olimpije i Maribora za naslovom prvaka.

I kod njih su krajem veljače vremenske neprilike prouzrokovale odgode pojedinih utakmica. Ne u takvom opsegu kao kod nas, ali su neki susreti morali dobiti nove termine odigravanja.

Što se vodećeg dvojca tiče, odgođena im je zasad jedna utakmica - Mariborovo gostovanje kod Triglava u Kranju u sklopu 20. kola koje je prolongirano za 11. travnja.

Olimpija najveći dobitnik 180 minuta nastavka

Prema onome što je dosad odigrano u ova tjedna (Slovenci su krenuli dva tjedna kasnije nego HNL), najveći dobitnik je Olimpija. Klub kojemu je trener Igor Bišćan jedini je upisao dvije pobjede, a tih šest bodova Zmajčekima je bilo dovoljno da s vrha svrgnu zasad prilično neuvjerljivi Maribor.

Dva remija Mariborčana u dva kola nemalo su iznenađenje jer od njih su se očekivali bolji rezultati u drugom dijelu sezone s obzirom da su najesen bili zaokupljeni nastupima u Ligi prvaka. Obje te utakmice igrali su u svom Ljudskom vrtu, a nakon što prvo nisu uspjeli probiti bunker Aluminija, ovog su utorka u ludoj utakmici ostali bez još dva boda na koja su računali.

Ugostili su Rudar iz Velenja, koji trenira bivši trener Hajduka Marijan Pušnik. U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi gosti početkom nastavka poveli. Maribor je to uspio preokrenuti, ali ne i sačuvati pobjedu - u prvoj minuti sudačke nadoknade mladi hrvatski nogometaš Dominik Radić pogotkom im je oteo pobjedu.

Uoči Uskrsa veliki derbi

Takav rasplet pozdravili su u Ljubljani jer je značio da Bišćanove trupe ostaju na vrhu, a danas u svojoj utakmici 21. kola ugošćuju Aluminij. Ako pobijede, odlaze +4 i stavljaju dodatni pritisak na Maribor.

Do kraja sezone na programu su dva velika derbija, a prvi će se odigrati u Ljubljani uoči Uskrsa (31. ožujka). Ako tu utakmicu Olimpija dočeka s bilo kakvom prednošću, a potom i nokautira Maribor, u završna dva mjeseca sezone ući će s ogromnom psihološkom prednošću.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider