Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Englezi 'znaju'

Evo tko su tri kandidata za novog menadžera Chelseaja

Jose Mourinho broji svoje zadnje dane na Stamford Bridgeu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski mediji jedinstveni su u ocjeni kako će Roman Abramovič u ovih 10-ak dana reprezentativne stanke razriješiti dužnosti dosadašnjeg i pronaći novog menadžera Bluesa.

Jose Mourinho je na izlaznim vratima, većina svlačionice ga ne može smisliti (izuzev par starijih igrača) i ruski gazda kluba sa Stamford Bridgea je to shvatio te će uskoro isplatiti Portugalcu enormnu otpremninu od 50 milijuna eura i dati mu otkaz.

Zbog katastrofalnih rezultata Abramovič će u Chelsea pokušati dovesti nekog tko će u relativno kratkom roku podignuti momčad, a izbor se, piše Sunday Express suzio na tri imena.

Roberto Di Matteo, čovjek koji je igračka, a i trenerska legenda Chelseaja s obzirom da ih je upravo on vodio kad su jedini put osvojili Ligu prvaka (2012.) prvi je favorit. Abramovič ga je nekoliko mjeseci poslije osvajanja Lige prvaka potjerao i doveo Rafu Beniteza zbog čega je kasnije požalio.

Drugi trener s dobrim šansama za Mourinhova nasljednika je Guus Hiddink - čovjek koji je svojedobno (2009.) trenirao ih tri i pol mjeseca, ali ga Abramovič nije htio zadržati.

Treći je Brendan Rodgers, koji je nedavno dobio otkaz u Liverpoolu. Rodgersa je u trenerski svijet lansirao upravo Jose Mourinho koji ga je iz Readinga doveo da bude trener u omladinskom pogonu Chelseaja.

Jedan od njih trojice trebao bi u nadolazećim tjednima naslijediti Mourinha...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider