Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon konzultacija

Mourinho u bizarnoj situaciji ostao svoj: Kapetane, u svlačionicu!

Manchester United nalazi se u SAD-u na pripremnoj turneji za novu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu Manchester United pobijedio je Real Salt Lake s 2:1.

Dvoboj se igrao na stadionu Rio Tinto u gradiću Sandy u američkoj saveznoj državi Utah, a obilježile su ga dvije stvari.

Jedna je prvijenac Romelua Lukakua u dresu Crvenih vragova, a druga bizarna situacija koja se dogodila sa Joseom Mourinhom.

Lukaku, za kojeg je United istresao 85 milijuna eura Evertonu, u 38. minuti zabio je za preokret i, kako se kasnije pokazalo, postavio konačan rezultat.

Bio je to susret u kojem je rezultat ipak bio u drugom planu. Treneri su napravili pregršt zamjena – domaći Mike Petke je već nakon pola sata promijenio kompletnu 11-orku, dok je Mourinho to napravio na poluvremenu.

Između ostalih, tada je u igru ušao i Antonio Valencia, jedan od stožernih igrača Uniteda i zamjenik kapetana Michaela Carricka. Poslije samo 20 minuta provedenih na terenu, Valencia je prljavo, s leđa raspalio po nogama Sebastiana Sauceda.

Sudac utakmice odmah je znao da mu treba dati crveni karton, ali se zbog prijateljskog karaktera utakmice odlučio konzultirati s Mourinhom. Poručio je Portugalcu da, ako želi ostati s 11 igrača u polju, izvadi Valenciju iz igre ili će morati isključiti Ekvadorca.

Mourinho se nije složio s tim da Valencia zaslužuje crveni karton pa sudac nije imao izbora i poslao je Valenciju, koji je tada nosio kapetansku traku, u svlačionicu.

Vraća li se Ibra?

Na press konferenciji pitali su ga u vezi ovog Valencijina starta, ali i Zlatana Ibrahimovića za kojeg engleski mediji pišu kako bi u nadolazećoj sezoni, nakon što zaliječi ozljedu, ipak mogao potpisati novi ugovor s Unitedom.

"Zlatan nije zadovoljan do kraja kako je završio prošlu sezonu i moguće je da će opet igrati za nas."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider