Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klasična ucjena

Mourinho ne želi Ronalda! Evo čime CR7 prijeti Realu i što je pravi razlog sukoba

Jose Mourinho navodno odgovara čelnike Manchester Uniteda od lova na Cristiana Ronalda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho ne želi Cristiana Ronalda! Ovu informaciju u eter su pustili britanski mediji. Navodno je Mourinho zatražio od čelnika Manchester Uniteda da ne ulaze u nadmetanje za Ronalda, jer bi, po njemu, to bilo bespotrebno rasipanje energije i vremena.

Mourinho smatra da će transferna saga s Ronaldom trajati cijelo ljeto, a da je lako moguće da Ronaldo na kraju ne napusti Real Madrid. Portugalski stručnjak navodno misli da je Ronaldova priča o nezadovoljstvu i odlasku iz Reala samo manevarski potez kako bi ishodio novo povećanje plaće, a da bi mu Manchester United poslužio tek kao savršeni mamac. Ne bi mu bilo prvi put.

Ne znamo je li to istina, ali Mourinho vjerojatno ima dobre informacije.  Ne treba zaboraviti da dijele zajedničkog menadžera, moćnog Jorgea Mendesa. Mourinho je lukav i pronicljiv svat i ne treba mu puno da zaključi u kojem smjeru puše vjetar, dobro poznaje Ronaldovu ćud i taktiku zajedničkog menadžera, a možda je nešto i načuo od Mendesa. Iako su Ronaldo i Mourinho sunarodnjaci, nikada između njih nije bilo prevelike ljubavi, tako da Mourinho vjerojatno ne gori od želja da ga dobije u momčadi.

Mourinho ne želi Cristiana Ronalda

Daily Star donosi simptomatičnu izjavu "izvora“ s Old Trafforda. Na pitanje očekuje li Mourinho Ronalda, informator rezolutno odgovara: "Ne! Ronaldo želi da mu Real poveća plaću i ništa više.“

To je mišljenje i nekih španjolskih analitičara koji procjenjuju da opetovano Ronaldovo nezadovoljstvo tek djelomično ima veze s problemima sa španjolskim poreznim organima, koji ga sumnjiče za utaju poreza, a puno više s njegovom namjerom da si osigura novu višemilijunsku povišicu.

Pojavile su se i informacije kako Ronaldo želi da Real otplati njegova porezna dugovanja, a to bi bilo kao i da mu poveća plaću. Obrnuli – okrenuli, na isto vam dođe.

Ronaldo je praktički nedavno produžio ugovor s Realom, no u međuvremenu je na svjetlo dana izašla informacija da je Barcelona pristala dati Lionelu Messiju 40 milijuna eura neto godišnje plaće, što je značajno više nego što Ronaldo ima u Realu. Procjenjuje se da Ronaldo po novom ugovoru ima oko 25 milijuna eura. Taštine su očito proradile, jer ne treba biti previše pronicljiv da se zaključi kako Ronaldo po svemu želi biti najmanje na istoj razini kao i Messi.

Ronaldo želi plaću kao i Messi

Ronaldo je u međuvremenu ušao u formu i odigrao najbolju završnicu sezone otkada je u Realu. Madriđani su ove sezone osvojili dvostruku krunu, a Ronaldo je konačno u velikom finalu Lige prvaka odigrao dobru partiju i zabio pogodak iz igre te je možda zaključio da je ovo pravi trenutak da zatraži povišicu.

Spekulacije idu ovako: budući da je nedavno dobio povećanje plaće i da nije baš pretjerano omiljen među navijačima i medijima u Španjolskoj, nije mu baš zgodno otvoreno zatražiti novu povišicu pa je probleme s poreznicima iskoristio kao savršenu priliku da dodatno pritisne Real i zaprijeti odlaskom.

U nekim španjolskim, a vidimo i u britanskim medijima, to se tumači kao klasična ucjena, a navodno tako razmišlja i predsjednik Reala Florentino Perez. Vjeruje se da je to razlog što Perez nije osobno stao u žešću obranu Ronalda od poreznika, a ovaj mu je to navodno opasno zamjerio.

I u najnovijem intervju za Marcu Perez je tek deklarativno podržao Ronalda s poznatom frazom o presumpciji nevinosti te se složio da često ima neobjektivan medijski tretman, odnosno da ga neki mediji tretiraju kao delikventa, iako mu krivica nije dokazana.

PSG nudi 50 milijuna eura plaće

Informacije Daily Stara poklapaju se sa spekulacijama nekih španjolskih medija kako Ronaldo ispred nosa Pereza zapravo maše ponudom Paris SG-a, a ne Manchester Uniteda. Zna se da kontakti između Ronalda i PSG-a traju najmanje godinu i pol dana, naširoko se u španjolskim, francuskim i inim medijima pisalo da su „šeici“ slali zrakoplov po Ronalda kako bi se sastali i prodiskutirali neke stvari. Kad se podvuče crta, navodno Parižani nude Ronaldu 50 milijuna eura neto godišnje plaće, čime bi preskočio Messija i postao najplaćeniji nogometaš i sportaš svijeta.

Međutim, postoji jedan veliki problem. Spekulira se da PSG nudi znatno manju odštetu od one koju traži Perez. Real traži 200 milijuna, ali bi ga vjerojatno pustio i za 180 milijuna eura. PSG navodno nudi tek nešto više od stotinu milijuna. Hoće li se i gdje naći, tek ćemo vidjeti. Ljetni prijelazni rok tek je počeo. Čini se da nas očekuje duga igra skrivača. Transferna trakavica oko Ronalda neće tako brzo završiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider