Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Enrique zabrinut

Mourinho nagovara zvijezdu Barcelone: Dođi u Chelsea

Jose Mourinho želi dovesti u Chelsea napadača Barcelone Pedru Rodrigueza, pišu katalonski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navodno je Mourinho kontaktirao Pedru i poručio mu „kod mene ćeš imati važnu rolu“. Portugalac pokušava nagovoriti Pedru da napusti Barcelonu. U ovom trenutku teško je reći je li Pedro pristao i kako točno razmišlja. Sigurno je da nije zadovoljan statusom u Barceloni. Iako je nedavno produžio ugovor do 2019., teško da će mu se situacija drastično promijeniti u sljedećoj sezoni.

Luis Enrique će pokušati spriječiti Pedrin odlazak, no pitanje je može li mu obećati osjetnije povećanje minutaže? Enriqueu je Pedro idealan džoker, igrač koji će rasteretiti glavne zvijezde u manje bitnim utakmicama.

Međutim, Pedro se, jasno, ne miri sa sporednom ulogom. Nije toliko u pitanju ukupan broj minuta koliko mogućnost igranja u velikim utakmicama, jer nije isto igrati neku „bezveznu“ utakmicu i finale Lige prvaka ili „el clasico“. Pokraj Messija, Neymara i Suareza teško da Pedro može računati pomak u tom smjeru. Postavlja se pitanje zbog čega je onda Pedro produžio ugovor? Prvo, zbog bolje plaće, a drugo, zbog smanjenja otkupne klauzule. Po starom ugovora ona je iznosila 150 milijuna eura, a po novom navodno „pristupačnih“ 30 milijuna. To Chelsea ili neki drugi bogati klub može platiti bez većih problema.

Mourinho želi Pedru jer ne želi da mu napadački potencijal momčadi previše ovisi o jednom igraču, u ovom slučaju Diegu Costi. U cijeloj priče nije posve nevažno što Pedro dolazi sa španjolskog govornog područja, jer u Chelseaju igra nekoliko igrača koji govore taj jezik: Cesc, Azpilicueta, Diego Costa, Filipe Luis, Courtois, Falcao i Cuadrado. Dakle, Pedro bi se lako uklopio u novu sredinu dok ne nauči engleski jezik.

Pedrin odlazak u Chelsea ili neki drugi klub podržao bi i španjolski izbornik Vicente del Bosque. Više minuta u drugom klubu Pedri donose bolje perspektive u španjolskoj reprezentaciji.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider