Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
u londonu su spremni

Mourinho počeo s psihološkim igricama: Prvi put na meti je - Chelsea

Novi trener Manchester Uniteda Jose Mourinho već je počeo 'mutiti' odnose na Otoku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim po svojim brojnim uspjesima i trofejima, Jose Mourinho poznat je i po svojim psihološkim igrama, čak nekad i ratovima. Tri tjedna uoči početka Premierlige novi je trener Manchester Uniteda odabrao svoju prvu metu. Neki će se začuditi, a neki će reći kako je upravo odabir prve 'žrtve' baš klasični 'murinjovski 'potez.

Naime, ugledni Times donosi ekskluzivnu informaciju kako portugalski trofejni trener, kojem su nedavno rovalili u kuću dok je gledao utakmicu, želi promijeniti termin prve utakmice protiv bivšeg kluba. Mourinhu se naime nikako ne sviđa što Manchester United gostuje kod Chelseaja u nedjelju 23. listopada. Razlog je što četiri dana ranije United ima utakmicu u Europskoj ligi.

Times piše kako je Mourinho nezadovoljan činjenicom što će između te dvije utakmice njegova momčad imati manje od 72 sata odmora. Jasno je da pretjeruje jer ovakav je tempo sasvim normalan, ne samo za engleske klubove, već i sve ostale koji igraju euro kupove. No, očito se boji kako bi njegovi igrači mogli umorni stići u Portugalčev bivši dom.

Utakmica tek za tri mjeseca

Jose se želi predstaviti navijačima Chelseaja u najboljem mogućem svjetlu, ali i pokazati Abramoviču i društvu kako su ga nepravedno potjerali unatoč katastrofalnoj prošloj sezoni. Ovakav zahtjev je prvi pokušaj pobjede u psihološkom ratu koji će, predviđa se, do te nedjelje 23. listopada proključati.

Times piše kako na Stamford Bridgeu ne pomišljaju na nikakvo uzmicanje pred trenerom koji im je donio tri naslova prvaka. Ako netko dobro zna Mourinha i njegove metode, onda su Bluesi. Vjerojatno i on zna kako od pomicanja utakmice neće biti ništa, ali glavno da je povukao prvi potez.

Inače, u prvoj utakmici na klupi Crvenih vragova Mourinho je bio uspješan. Trrenuto radi na dovođenju Paula Pogbe, četvrtog velikog pojačanja nakon što je već doveo Zlatana Ibrahimovića, Henrikha Mkhitaryana i Erica Baillyja.

Podsjetimo, Manchester United prvenstvenu sezonu otvara u nedjelju, 14. kolovoza kod Bournemoutha, dok tjedan dana ranije Mourinho ima priliku osvojiti svoj prvi trofej u prvoj službenoj utakmici sezone. Na Wembleyju 7. kolovoza za Community Shield igraju prvak Leicester City i Man United.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider