Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte prvijenac

Mourinho krenuo pobjedom uz nova pojačanja i 'otpisane'

Manchester United s 2:0 je slavio u prvom prijateljskom ogledu ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho po prvi je puta u karijeri s klupe vodio Manchester United na utakmici kod Wigana. Ova će rečenica ostati zapisana u povijesti kluba s Old Trafforda koji s nekadašnjim 'neprijateljem' iz plavog dijela Londona kreće u novi dio 'postfergusonske' ere.

United je slavio kod novog drugoligaša Wigana s 2:0, a prije utakmice stadionom se zaorio velikih hit Eura 'Will Grigg's on fire' jer upravo je zbog Griggovih golova za Wigan prošle sezone ovaj hit i nastao.

Mourinho na utakmici nije mogao računati igrače koji su igrali na Euru, ali je zato izvrtio 22-oicu koju je imao na raspolaganju. Među njima su bila i dva od tri velika pojačanja, Henrikh Mkhitaryan i Eric Bailly.

Armenac je igrao iza napadača u 4-2-3-1 sustavu i oduševio navijače koji su na društvenim mrežama bili zadovoljni njegovom igrom. United je odigrao blijedih prvih 45 minuta, ali je popravio dojam u nastavku kada su pogotke zabili Will Keane i Andreas Pereira.

Osim Mkhitaryana, solidnu partiju odigrao je i Juan Mata, asistent za prvi gol, a uz Baillyja je na mjestu stopera odigrao još jedan navodno otpisani nogometaš Van Gaalovog kadra Daley Blind. Ander Herrera se također svidio navijačima, a na lijevom beku zaigrao je i Luke Shaw.

Zlatan Ibrahimović nije bio u kadru, a podsjetimo da Mourinho do početka sezone želi dovesti spektakularno pojačanje – Paula Pogbu, a u igri je i James Rodriguez iz Reala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider