Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sada se ne smiju...

Mourinho i Van Gaal su dobri menadžeri? Pogledajte ove sulude poteze

Jose Mourinho i Louis van Gaal prodali su u posljednjih 18 mjeseci igrače od kojih 'boli glava'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako slove za jedne od najboljih trenera u današnjem nogometnom svijetu, Louis van Gaal i Jose Mourinho nisu to pokazali u posljednjih 18 mjeseci. Barem ne u pogledu kada je riječ o prosuđivanje kvalitete igrača.

Navijači oba kluba već su na rubu živaca s oba trenera. Manchester United doduše drži četvrto mjesto u Premierligi, ali igra grozan nogomet. Chelsea je pak 16. s tek bodom više od zone koja vodi u niži rang natjecanja.

U Manchesteru su već zaboravili na doba Sir Alexa Fergusona, koji je znao od potpunog anonimca napraviti vrhunskog nogometaša. Van Gaal se s time ne može pohvaliti otkako je u Unitedu. Štoviše, prodao je nekoliko igrača koji danas briljiraju u svojim klubovima.

Angel Di Maria postao je jedan od ključnih igrača u PSG-u kada je kreacija igre u pitanju, dok je Javier Hernandez Chicharito prvi napadač Bayer Leverkusena, koji je u 13 utakmica postigao 16 pogodaka, samo pet manje od cijelog Uniteda u prvih 16 utakmica Premierlige.

Osim njih dvojice Van Gaal se riješio Patricea Evre, koji je lani igrao finale Lige prvaka s Juventusom, Nemanje Vidića, Robina van Persieja, Nanija, Dannyja Welbecka i Rafaela.

Ako mislite da su ovo loši menadžerski potezi, što ćete tek misliti kada vidite koga se sve Mourinho odrekao u posljednjih 18 mjeseci.

Petr Čech, David Luiz, Frank Lampard, Juan Mata, Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku... To su imena kojih se Mourinho odrekao, a koja danas igraju sjajan nogomet.

Čech brani vrata Arsenala i trenutno ga drži na drugom mjestu Premierlige. David Luiz je neizostavan dio PSG-ove obrane, Juan Mata je glavni organizator igre kod Uniteda, Kevin De Bruyne je zajedno s Davidom Silvom 'motor' Manchester Cityja, dok je Romelu Lukaku drugi strijelac Premierlige s 12 pogodaka.

Ovo je grafika najjače postave koju su u posljednjih 18 mjeseci prodali Mouinrho i Van Gaal, dvojac koji je svojedobno surađivao u Barceloni. Van Gaal je bio glavni trener, a Mourinho njegov 'student'. Da se svi ti igrači okupe u jednom klupu vjerojatno bi stajali na prvenstvnoj ljestvici bolje od oba engleska velikana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider