Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne ide stopama bivših suigrača

Preokret koji Mourinho nije očekivao: Iskusni veznjak odbio Chelsea!

Portugalski vezni nogometaš Tiago Mendes (33) produljio je ugovor sa španjolskim prvakom Atleticom na još dvije godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tiagu je u lipnju istekao ugovor s Madriđanima i očekivalo se da će se vratiti u Chelsea u kojem je igrao u sezoni 2004/05 kada je na klupi londonskog kluba, kao i danas, bio njegov sunarodnjak Jose Mourinho. Unatoč tome što su španjolski i engleski mediji pisali kako je njegov povratak na Stamford Bridge praktički gotova stvar, došlo je do preokreta i bivši portugalski reprezentativac nije odlučio krenuti stopama Thibauta Courtoisa, Filipea Luisa i Diega Coste koji su ovo ljeto Atleticov dres zamijenili Chelseajevim.

''Atletico mi je ponudio šansu da produljim ugovor. Osjećao sam se ponosnim nakon nevjerojatne sezone, ali sam mislio da je pravo vrijeme za zaključivanje jednog ciklusa. Dobio sam ponude iz nekoliko liga i dao sam si vremena za razmatranje opcija, ali na kraju mi je postalo jasno da je Atletico jedina prava opcija za mene'', istaknuo je Tiago.

Portugalac je karijeru započeo u Bragi, a nakon toga je igrao za Benficu, Chelsea, Lyon i Juventus iz kojeg je u siječnju 2010. došao na Vicente Calderon. Za portugalsku je reprezentaciju skupio 58 nastupa i postigao tri pogotka. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider