Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I PSG u igri

Mourinho bacio udicu, Barcelona u panici: Propali hitni pregovori

Lakrdijaško izdanje obrane na Wembleyju natjeralo je Josea Mourinha na remont.

Samuel Umtiti (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester United dolaskom Alexisa Sancheza popunio je ofenzivu, koja sada, barem po imenima, izgleda odlično, ali utakmica s Tottenhamom na Wembleyju demonstrirala je koliko je katastrofalna obrana Crvenih vragova.

Centralni braniči Phil Jones i Chris Smalling bili su uvjerljivo najgori igrači na terenu, dok je Jose Mourinho na poziciji lijevog beka koristio Ashleyja Younga (inače polivalentnog ofenzivca) umjesto Lukea Shawa koji je klasični lijevi bek, a tamo može igrati i Marcos Rojo koji je također ostao na klupi.

Razgolitili su Spursi svu poroznost obrane Uniteda, pa je Mourinho odlučio krenuti u akciju i već sad pripremati teren za veliki ljetni remont.

Prvi pick mu je Samuel Umtiti, 24-godišnji stoper Barcelone i francuski reprezentativac.

"Sitna" izlazna klauzula

Kad je prije godinu i pol Umtiti stigao iz Lyona, potpisao je petogodišnji ugovor s Barcelonom s izlaznom klauzulom od 60 milijuna eura.

Upravo će tu činjenicu pokušati iskoristiti Mourinho odnosno Manchester United koji novca ima u izobilju. Engleskom velikanu to uopće nije velik iznos za igrača kojeg ciljaju kao pojačanje i na kojeg će moći ozbiljno računati u idućih 7-8 sezona.

Od svog dolaska na Camp Nou, Umtiti se ustalio u momčadi Ernesta Valverdea i postao jedan od najstandardnijih igrača pa je Barcelona nedavno hitno stupila u pregovore s njim nakon što su europski bogataši počeli razmatrati mogućnost da ga dovedu (osim Uniteda, zainteresiran je i PSG).

U sklopu tog novog ugovora, osim veće plaće, Umtiti bi imao i veću izlaznu klauzulu što bi, smatraju u Barceloni, trebalo ohladiti interes ostalih klubova.

Francuz je tu prvu Barceloninu ponudu odbio i čeka idući potez katalonskog kluba. Ili zov s Old Trafforda?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider