Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bilo je savršeno"

Dinamovci pucaju od samopouzdanja: "Vjerujemo da možemo do drugog mjesta u skupini"

Euforično raspoloženje vlada u redovima Dinama nakon što su deklasirali Atalantu u prvom kolu skupine C Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki obol u fantastičnoj pobjedi Dinama nad Atalantom dali su i Dino Perić, Nikola Moro i Dominik Livaković.

Perić je zaigrao na mjestu lijevog stopera, u formaciji s trojicom centralnih braniča za kojom je trener Nenad Bjelica prvi put posegnuo u svom mandatu na klupi Modrih.

Perić: Igrali smo prvo poluvrijeme kao u transu

"Stvarno je bilo savršeno, mislio sam kad smo izvukli Atalantu da su oni top-ekipa i da će nas namučiti više od ostalih. Ali, eto, šef je to posložio savršeno, s trojicom iza, svatko je znao što radi, gdje ide, kad izlazi. Prvo poluvrijeme oni praktički nisu imali niti šut na gol, a mi smo igrali kao u transu. Na kraju su se oni morali bojati više našeg napada nego mi njihova", izjavio je nakon utakmice Perić.

Na podsjetnik o Bjeličinoj prognozi da će on biti idući igrač Dinama u reprezentaciji, 25-godišnji Osječanin odgovorio je diplomatski:

"Pokušavam ne razmišljati o reprezentaciji. Ako dobijem poziv, to će značiti da sam ga zaslužio, ako ne dobijem, znači da nemam potrebnu kvalitetu."

Moro: Svi od prvog do zadnjeg vjerujemo da možemo biti drugi

Nikola Moro ponovno je odradio lavovski dio posla u središnjici.

Kako je to izgledalo na terenu?

"Dogovorili smo se da ćemo ih stisnuti od prve minute i da im nećemo dozvoliti da se tu išta njih pita. To smo i pokazali."

Sada i drugo mjesto izgleda dohvatljivo?

"Da, mi stvarno od prvog do zadnjeg vjerujemo da možemo jer smo dobra ekipa i tko god nam dođe, neće nam biti lako s nama."

S ovakvom igrom može se otići i na Etihad kod Cityja?

"Pa dobro, o tom potom, vidjet ćemo."

U završnici utakmice, kada je pitanje pobjednika već bilo riješeno, Dominik Livaković je zaključao svoja vrata i Talijane ubio u pojam, ne dozvolivši im da postignu niti počasni pogodak.

"Do 70. minute sam bio neocijenjen i zahvalan sam cijeloj momčadi na tome, svi su igrali obranu. Nekako je bila utakmica kao u HNL-u, ali ne treba dizati euforiju, treba nam još dosta bodova."

A posebna priča bio je Mislav Oršić, junak Dinama i mladić koji je u svojoj prvoj utakmici u Ligi prvaka u životu postigao hat-trick.

Oršić: Zbunili smo ih promjenom formacije

Skupa s norveškom senzacijom iz Red Bull Salzburga, Erlingom Brautom Halandom, Oršić je trenutno vodeći strijelac Lige prvaka.

"Malo čudno nakon svega, haha. Stvarno smo odigrali top utakmicu, pokazali smo od početka da možemo igrati na ovom nivou i nadam se da ćemo tako nastaviti dalje. Malo je i taktika odigrala svoje, iznenadili smo ih promjenom formacije i zbunili smo ih. Iskoristili smo tu njihovu zbunjenost. Bilo je i svima nama čudno, ali baš zbog te procjene su svi bili skoncentrirani 120 posto i super je ispalo."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider