Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Novi Dele Alli"

Guardiola "krade" Biliću velikog talenta: Mladić koji oduševljava i u kojeg se Englezi kunu

Bivši hrvatski izbornik i njegov klub svjesni su da im je manevarski prostor jako sužen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Paralelno s dovođenjem igrača koji će odmah biti pojačanje za prvu momčad, poput Rodrija, za kojeg su Atletico Madridu iskrcali 70 milijuna eura, u Manchester Cityju angažirani su na traženju perspektivnih klinaca koji bi jednog dana mogli odjenuti njihov dres.

Jednog od takvih pronašli su u West Bromwich Albionu, nekadašnjem premierligašu, a današnjem članu Championshipa, na čiju je klupu nedavno sjeo bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Na meti Cityja se našao Morgan Rogers, mladić koji će krajem ovog mjeseca proslaviti 17. rođendan.

Bilić nema puno izbora

Rogersova je primarna pozicija lijevo krilo, a može igrati i kao desno krilo i ofenzivni vezni / polušpica.

On već godinama briljira u mlađim kategorijama West Bromwich Albiona, a u nadolazećoj sezoni pod Bilićevim je vodstvom trebao dobiti pravu priliku u prvoj momčadi.

No pojavio se Pep Guardiola i čelnicima Cityja naredio da krenu u akciju. Engleski mediji pišu da su razgovori već počeli, a nekakvih velikih problema glede transfera ne bi trebalo biti jer je Rogers maloljetan, pa shodno tome je i sužen manevarski prostor WBA – ako igrač i njegova obitelj odluče da je prelazak u City najbolja opcija za njegov nastavak karijere, onda će Bilić ostati bez dragulja kojem se predviđa velika budućnost.

Novi Dele Alli?

Rogersu su u West Bromwichu u veljači ove godine dali 38 minuta u dvoboju FA Cupa protiv Brighton & Hove Albiona i to mu je bio debitantski nastup u seniorskom nogometu.

Englezi ga uspoređuju s Deleom Allijem iz Tottenhama i smatraju ga sigurnom okladom da će jednog dana biti A reprezentativac Engleske. Na žalost navijača West Bromwich Albiona, baš kao i Louie Barry, kojeg im je nedavno zgrabila Barcelona, Rogers će slavu i afirmaciju potražiti daleko od The Hawtornsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider